Frida Escobedo'nun Tasarladığı Serpentine Pavyonu Ziyarete Açıldı

Bu yıl Meksikalı mimar Frida Escobedo tarafından tasarlanan Serpentine Pavyonu, 15 Haziran’da Londra'daki Kensington Bahçeleri'nde ziyarete açıldı. Kapalı bir avlu formundaki pavyon, Meksika’daki konut mimarisinden referans alıyor.

Pavyon, açılı bir şekilde yerleştirilen iki dikdörtgen hacimden oluşuyor. Bu hacimlerden biri Serpentine Gallery’nin doğu cephesi ile hizalanırken, diğer hacim Greenwich’den geçtiği kabul edilen baş meridyene paralel yerleşiyor. Beton çatı kiremitlerden örülmüş, geçirgen duvarlarla çevrelen mekanların tavanında ise eğrisel, yansıtıcı yüzeyler bulunuyor. Pavyonun içine ayrıca üçgen formlu bir havuz yerleştirilmiş.

Hem dört ay boyunca kalacağı (başından neresi olduğu bilinen) yere hem de yaz bittikten sonra taşınacağı (henüz bilinmeyen) o yere uygun bir iş üretmek istediğini belirten Escobedo’nun pavyonu, içinde bulunduğu mekanı yansıtırken aynı zamanda mekandan bağımsız olmayı amaçlıyor.

Serpentine Pavyonu’nu tasarlayan 18. mimar olan Escobedo, bu görevi üstlenenler arasındaki en genç isim olma özelliği taşıyor. Ayrıca 2000 yılındaki Zaha Hadid’in pavyonundan beri pavyon projesini tek başına üstlenen ilk kadın mimar.

Etiketler: