Basitliğin Formları

Canlı yayınlarla son kullanıcıyı üretim aşamasının bir parçası haline getirmeyi amaçlayan projenin ilk ayağında, Güney Amerikalı mimar ve tasarımcı Alejandro Sticotti'nin tasarladığı ürünler modüler sistemleri ve özgün detayları ile öne çıkıyor.

Güney Amerikalı mimar ve tasarımcı Alejandro Sticotti, Sudacas markası ile yaptığı proje kapsamında tasarladığı kitap rafı ve askılığın üretim sürecini canlı yayında gerçekleştirerek, yapım aşamasında son kullanıcı ile bir araya gelmiş. Güney Amerika kültürünü ve değerlerini mobilyalar ve objeler aracılığıyla dünyanın geri kalanıyla tanıştırmayı hedefleyen Sudacas’ın başlattığı projede çalışan ilk isim olan Sticotti’nin tasarladığı ürünler ise modüler yapıları ve özgün birleşim detayları ile öne çıkıyor.

Sticotti proje için ürettiği minimalist raf tasarımında, duvara monte edilen ana çerçeveye farklı senaryolara göre istenilen kombinasyonlarda takılan raflar, son derece esnek bir kullanım sunuyor. Özel olarak tasarlanan modüler sistem ile elde edilen kolay montaj süreci ise ürünün kolaylıkla kişiselleştirilebilesini sağlıyor. Askılık olarak tasarlanan ikinci mobilya ise çivi ya da vida gibi ikincil elemanların kullanılmadığı, Japon kültürüne ait marangozluk yönteminden esinleniyor. Gövdeye eklenen kollar yine asıl malzemenin kendi parçaları ile ayakta tutuluyor.

Sticotti canlı yayında üretim yapmamanın son kullanıcıyla direkt iletişim kurmaya ve titizlikle üretilen her bir parçanın hikayesini paylaşmaya izin verdiğini belirtiyor. Kendi ürünlerini alıp evlerinde yaşamlarına dahil eden insanlarla iletişim kurmaktan ve onları sürecin bir parçası yapabilmekten duyduğu heyecanı vurgularken, bunun kendisi için kişisel bir değer oluşturduğunu söylüyor.

Etiketler:

İlgili İçerikler: