Gizlenen Köşe

Londra'da bir evin bahçesine yerleşen çalışma alanı, kullanılan malzeme ve üretilen biçim ile görünür ancak saklı bir köşe tanımlıyor.

Bir müzisyen ve terzinin, Londra’nın kuzeyinde bulunan evlerinin bahçesinde, ortak çalışma alanı olmak üzere tasarlanan Cork Shed (Mantar Baraka), içine yerleştiği alanın oldukça küçük ve çokça yeşil olmasından ilhamla tasarlanmış. Dış cephesi hava koşullarına dayanıklı, ısı ve ses yalıtımı sağlayan bir yüzey oluşturan mantar levha ile kaplanırken bitkilerin eklendiği çatının çevreleyen yeşilin içinde gözden kaybolması hedeflenmiş. Geniş tavan açıklığı ve sürgülü cam kapılar sayesinde ise bahçeyi mümkün olduğunca iç mekana taşımak amaçlanmış.

Yalnızca 13 metrekare büyüklüğünde olan çalışma alanında mobilyalar, kontrplak kaplı iç mekan duvarlarından çıkma yapacak biçimde kurgulanmış. Müzik ve dikiş aletlerinin yerleştirildiği çalışma masasında bu iki alanı bahçedeki tuğla duvara bakan pencere ayırıyor. Az bakım gerektirecek malzemelerin mümkün olduğunca ham halleriyle kullanıldığı barakada kullanılan mantar kaplamanın rengi de komşu yapıları birbirinden ayıran bu tuğla duvarlarla uyumlu olacak şekilde seçilmiş.

Etiketler:

Ne düşünüyorsunuz?

0 yorum TARTIŞMAYA KATIL

İlgili İçerikler: