Beyaz Atölye Mimarlık çalışması Cafe Zone restoranın iç mekan tasarımı derinlik ve canlılık gibi konulara odaklanırken kullanıcılara dinlenebilecekleri bir mekan sunuyor.
Nişantaşı semti, artık sadece alışveriş değil aynı zamanda İstanbul’un önemli yeme-içme ve gece hayatı merkezlerinden biri. Bu yüksek tempolu ve çoğu zaman yorucu semtte kullanıcıların dinlenebilecekleri ve aynı zamanda tazeleyici bir atmosferle buluşacakları bir mekan yaratmak istedik. 1999’dan bugüne kadar kafe konseptiyle hizmet veren mekan, bu proje ile birlikte alanını iki katına çıkarırken, işletme tarafından restoran kimliği ile yola devam etme kararı alındı.
Sedir arkasındaki turkuaz duvar ve bitki hattı, mekanın dingin havasına enerji katıyor
Mekanın aydınlatma karakteri oluşturulurken masa, bar gibi kullanıcıların bir araya geldiği yüzeylerde sıcak ve lokal ışıklar, mekanın geri kalanındaki aydınlatma ise daha loş tercih ediliyor
Farklı tasarım ayrıntıları ve malzemeleri
Bar
Birinci kata geniş açı bakış
300 m² kapalı, 70 m² açık alana sahip olan mekanda yemek salonuna 220 m², mutfak ve servis hacimlerine ise 80 m² ayırdık. Zemin katta bar ile ilişkilendirilmiş lounge, bistro ve dj kabini fonksiyonları öne çıkarken birinci katın tamamını yemek salonu olarak tasarladık. Bahçe cephesinde boylu boyunca yer alan kayar katlanır doğramalar mekanın gün ışığından daha çok faydalanmasını sağlarken yazın ise bu alan bahçe ile bütünleşiyor.
Beyaz Atölye tarafından tasarlanan pirinç sarkıt ve aplikler
Beyaz Atölye tarafından tasarlanan pirinç sarkıt ve aplikler
Beyaz Atölye tarafından tasarlanan pirinç sarkıt ve aplikler
Kafenin mekan tasarımı ile bütünleşen girişi
Malzeme seçimi noktasında mümkün olduğunca doğal ve az sayıda malzeme ile çalışmayı seven bir ekibiz. Bu projede üç tane doğal malzemeden yola çıktık: Gri-bej mermer, meşe ve siyah metal. Bu üç malzemeye dingin renkler eşlik ederken, ana salonun iki kısa kerarında derinlik ve canlılık vermesi için turkuaz lake camın çarpıcı etkisinden ve salon bitkilerinden faydalandık. Az sayıda malzemeyi farklı yüzey ve fonksiyonlarda kullanırken dikkat ettiğimiz konu, malzemeyi farklı ebat ve detaylarda kullanmak oldu. Bu sayede malzeme kalabalığından kurtulduk. Odağımızda mekana özel tasarlanan aydınlatmalar ve metal heykel işleri bulunuyordu. Mekanı deneyimleyen müşterilerin zihninde bu objeler ile daha hatırlanır olmasını amaçladık.
Mimarlık eğitimini Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde tamamladı. 2005-2006 yılları arasında l’Ecole d’Architecture de Nancy de ekolojik tasarımlar üzerine çalıştı. 2010 yılından beri ortağı olduğu Beyaz Atölye Mimarlık bünyesinde mimarlık yapıyor.
SELİM TABAK
Mimarlık eğitimini Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde tamamladı. 1999 – 2005 yıllarında mimarlık ofislerinde proje ve saha mimarlığı yaptı. 2005 yılından beri kurucu ortağı olduğu Beyaz Atölye Mimarlık bünyesinde mimarlık yapıyor.
SEÇİL YAVUZ
Mimarlık eğitimini Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde, yüksek lisansını Bilgi Üniversitesi Mimari Tasarım’da tamamladı. 2009 yılından beri ortağı olduğu Beyaz Atölye Mimarlık bünyesinde mimarlık yapıyor.
M.CAN GÜNAY
Mimarlık eğitimini Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde, yüksek lisansını Bilgi Üniversitesi Mimari Tasarım’da tamamladı. 2005 yılından beri kurucu ortağı olduğu Beyaz Atölye Mimarlık bünyesinde mimarlık yapıyor.
Proje Adı: Cafe Zone Restaurant Konum: Nişantaşı, İstanbul Mimari Tasarım: Beyaz Atölye Mimarlık Mimari Tasarım Ekibi: Çiğdem Tabak, Selim Tabak, Seçil Yavuz, M.Can Günay Proje Tasarım ve Uygulama Yılı: 2013 Proje Alanı: 300 m2 Demir İşleri: Batuhan Engin ve Beyaz Atölye ortak çalışması