Hareketin İzinden

Topoğrafyayı doğal dokuya zarar vermeden kullanarak farklı parkurlarla zengin bir bisiklet parkı sunan projeye dahil edilen mimari eklentiler de çevresel etkisini en aza indirmeye odaklanıyor.

Las Palmas Bisiklet Parkı için tasarlanan masterplan, mevcut eğimi planlanan aktiviteler için hem eğlenceli hem de performans açısından en kullanışlı hale getirmeye ve bu arada doğal peyzajı da korumaya odaklanarak araziyi aktivite için en uygun koşullara kavuşturmayı amaçlıyor.

Santiago şehrine 90 kilometre uzaklıkta konumlanan Lyeda bölgesinde gerçekleştirilen proje, 200 hektarlık bir alanı farklı parkurlara sahip bir bisiklet parkına dönüştürüyor. Parkın merkezinde doğal Akdeniz türlerinden oluşan bir bitki örtüsü yaşıyor; bisiklet yolunun başlangıç ve bitiş noktasını tanımlayan ana altyapısal öğe de buraya yerleşerek küçük bir köy görüntüsü veriyor. Toplanma alanı olarak tasarlanan bu ana öğede tuvaletler ve depodan oluşan program ise iki ana hacme bölüştürülmüş. Alanda piknik masalarının yanı sıra bisiklet park yerleri ve dinlenme alanları da bulunuyor. Bu köy kurgusunda dolaşım organik bir hatta alana yerleşmek, yapım aşamasında da çevresel etkiyi en aza indirmek üzere önerilmiş. Böylece insan akışının en etkin şekilde ilerlemesi ile parkın içinde kamufle olabilmesi amaçlanmış.

Standart boyutlarda ahşaplar kullanılarak inşa edilen yapıda, banyo ve depo alanları 3x3 metrelik modüllerin oluşturduğu hacimlerin içine yerleşiyor. Havalandırma şartları düşünülerek yapı zemine olabildiğince yakın olacak şekilde inşa edilmiş. Cephede ise bölgedeki okaliptüs ağaçlarından üretilen sırıklar kullanılmış. Malzemenin park alanından kolaylıkla temin edilebilir olması ise zaman ve bütçe konusunda kazanç sağlamış.

Etiketler: