Kaçış Noktası

Londra’da, demiryolu sınırında bulunan bir konutun bahçesine yerleşen 15 metrekarelik stüdyo projesi, gündelik hayata sirayet etmiş koşturmacadan uzak bir inziva mekanı yaratmak üzere tasarlanmış.

Mevcut konut yapısına taş kaplı ve basamaklı bir alanla bağlanan stüdyo, bahçeye çağdaş bir ek olarak yerleşiyor. Stüdyonun cephesi kütleyi doğa etkisine açık bırakacak şekilde yumuşak çelikle, iç mekanı ise kontrplak ile kaplanmış. Mekanda malzeme seçimi ile desteklenmiş açıklık ve oturma alanları tasarımı da inzivaya çekilecek bir mekan üretme niyetini destekliyor. Cumba biçiminde tasarlanmış pencereler de bu yaklaşım doğrultusunda verilmiş tasarım kararlarından biri. Depolama işlevli bir dizi gözün de bulunduğu stüdyonun tasarımındaki esas amaç ise içinde ya da önündeki merdivenlerde oturulduğunda çevreleyen dünyayı unutturacak, hangi ülke ya da şehirde olunduğunu belirsiz kılacak bir mekan üretmek.

Etiketler:

Ne düşünüyorsunuz?

0 yorum TARTIŞMAYA KATIL

İlgili İçerikler: