Yaşam Kampüsü

Önceden İstanbul’un merkezi konumu olan 4.Levent’te bulunan Şişecam çalışanlarının, Tuzla’ya taşınan ofisleriyle birlikte hayat biçimlerindeki değişikliği olumlu bir yöne sevk etmek adına bir “yaşam kampüsü” kurma amacı güdüldü. Bu değişiklik, estetik kaygılarla birlikte ele alındı; ergonomik ve çağdaş mimari anlayış ile dinamik çalışma alanları kurgulandı.

Çekirdek ve çeper (shell&core) olarak tasarlanan üç blok ile mevcut alışveriş merkezinden sağlanan alanlarda ortak buluşma noktaları oluşturuldu, gerekli bağlantılar sağlandı. Bu anlamda yapıda işlev değişiklikleri de yapıldı. Proje, 35.000 m2 alanda, 1500 çalışana ve pek çok farklı işleve ev sahipliği yapıyor.

Mekan tasarımını belirleyen ana etmen olarak küçük mutfak ve telefon kulübeleriyle desteklenen ortak alanlar
Giriş alanı

4.500 m2 büyüklüğündeki sosyal alan, genel merkezin kalbi olarak kurgulandı. Çalışma alanlarının yanı sıra kuaför, lostra, kuru temizleme gibi ek işlevler de yer alıyor yapıda. Ayrıca 110 çalışana hizmet verebilen, 520 m2 akademi alanı, Şişecam eserlerinin sergilendiği 155 m2 müze alanı ve aynı zamanda sosyalleşme ve küçük toplantılar için de kullanılabilecek 525 kişi kapasiteli 1250 m2 yemekhane alanı bulunuyor.

Bünyesinde birçok şirket bulunan Şişecam için sağlıklı ve esnek çalışma ortamına sahip 27.000 m2 açık ofis alanında her birimin ortak ihtiyaçları belirlendi, bütün bileşenler ortak bir noktada buluşturularak ihtiyaçlarına yönelik çözümler üretildi. Gün ışığından faydalanmak adına çalışma istasyonları cephe önlerine yerleştirildi. Ortak çalışma alanları paylaşıma açık ve herkesin ulaşabileceği şekilde, takım çalışmasına uygun, yenilikçi bir kimlikle gerçekleştirildi. Farklı biçimler alabilecek ve katılımcı sayılarına göre şekillendirilebilecek toplantı alanları için 2.950 m2 alan ayrıldı. Yaklaşık 2.000 m2’ye sahip sosyal alanlar çalışanların bir araya gelerek küçük toplantılar yapabilecekleri, sosyalleşebilecekleri işlevlerle desteklendi. Küçük mutfaklar, telefon kulübeleri bu amaca hizmet edecek şekilde tasarıma eklendi.

Donanımlı bir otomasyon senaryosuna sahip; çevre dostu, yeşil bir mimari anlayışa sahip, sürdürülebilir nitelikteki yapı, LEED sertifikası sahibi.

Etiketler: