Yeni Anlamlar Yüklemek

Bir ambarı fotoğraf stüdyosuna dönüştürmek üzere gerçekleştirilen proje, zamansız bir mekanda güncel bir yorum üretiyor.

Metruk bir ambarın fotoğraf stüdyosuna dönüştürüldüğü proje, yaşlı ağaçların bulunduğu bir nehir kenarında yer alıyor. Kalkan duvarlı ve geniş hacimli yapı, iç mekan kullanımını işleve uygun ve verimli kullanabilmek adına çelik çerçevelerle desteklenmiş.

Cephede Corten çelik ve eski yapıdan kurtarılmış kızılçam panellerin de kullanıldığı yapıda kullanılan polikarbonat hem çatı hem de duvarlar için geniş ve şeffaf bir örtü görevi görüyor. Kızılçam panellerin ardına yerleştirilmiş cam kapılar sayesinde ise hem çapraz havalandırma hem de çevreleyen manzarayı yapının içine taşımak amaçlanmış. Tarım yapılarının inşa edilme yöntemlerinin yeni işlevin gereksinimleriyle birleştirmeye çalışıldığı süreçte mevcut sistemi iyileştirmek üzere enerji tasarrufu ve ısı yalıtımı sağlanmış; böylece bu zamansız yapılara çağdaş nitelikle yüklemek hedeflenmiş.

Etiketler:

Ne düşünüyorsunuz?

0 yorum TARTIŞMAYA KATIL