Merve Akdağ Öner, 1985 yılında Erzincan'da doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu. Almanya'da Erasmus öğrencisi olarak bir dönem çalıştı. Uluslararası atölye ve çalışmalara katıldı. İstanbul'da Cengiz Bektaş İşliği, SANALarc gibi nitelikli ofislerde mimar ve proje yürütücüsü olarak çalıştı. Kentsel alanlarda disiplinlerarası üretimler amacıyla Şehrine Ses Ver sosyal tasarım girişimini kurdu. Kurucu ortağı olduğu EPiGRAM Mimarlık&Araştırma&Tasarım ofisini ve Şehrine Ses Ver sosyal tasarım girişimini yürütüyor. Disiplinlerarası araştırma çalışmaları, mimari tasarım ve uygulama projeleri ile ilgileniyor.

Kentlerin ve toplumların evrilerek güncel ihtiyaçları yakalamaları doğrultusunda; yerel karakteristikleri keşfedip yaşatmak; toplumsal iletişimi ve farkındalığı arttırmak; ortak dil, yürek ve akıl yürüterek yerel çözümler tasarlamak önemsediği konular arasında bulunuyor. Şehrine Ses Ver sosyal girişimi, 2014 yılında Bilgi Genç Sosyal Girişimciler ödülüne, 2016-2017 yılında Sabancı Vakfı tarafından çevre dalında 'Fark Yaratanlar' seçkisinde yer almaya hak kazandı. Merve Akdağ Öner, Tedxreset 2017 kapsamında ise kent, insan ve kültür etkileşimi aktardığı "Tanı! Kesfet! Düşle! Tasarla!" başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi.

EPiGRAM Tasarım ve Mimarlık, çeşitli ölçeklerdeki tasarım ihtiyaçlarını, çok disiplinli ele alan anlayış ile yerle ve insanla ilişkileri verimli üretimler tasarlıyor. Mimari ve tasarım üretimlerinin, kentin kültürel ve sosyo-ekonomik durumuna katkı yapmasını önemseyen ofis; sade, insancıl, yenilikçi ve sürdürülebilir tasarım ölçütlerini benimseyerek bütüncül tasarım anlayışıyla projelerini hazırlıyor. Bu doğrultuda, yere özgülük, sosyo-kültürel bütünlük ve çağcıl ihtiyaçların araştırmalarını yapıyor. Çatısı altındaki tasarimyarismalari.com yarışma portalı ve Şehrine Ses Ver Disiplinlerarası Üretim Arayüzü sosyal girişimleri ile disiplinlerarası paylaşım ve gelişim sağlayacak yayınlar, atölyeler, geziler düzenliyor. Tasarımın gelişim sürecinin çok ayaklı olmasından hareketle, öngörüş açmak, yaratıcı ortak üretim alanları sağlamak amaçlı, deneysel etkinlik içerikleri oluşturuyor.

Şehrine Ses Ver, kentte ortak üretim kültürünü oluşturan ve yaygınlaştıran bir sosyal tasarım girişimi. Tasarımın ve sosyal bilimlerin çeşitli alanlarından bir araya gelen ekibiyle, yaşanabilir kentlere ve üretken bir topluma ulaşma yolunda disiplinlerarası çalışmalar yapıyor. "Tasarım"ı ihtiyaç temelli bir gelişim ve dönüşüm aracı olarak gören ekip, etkin ve yenilikçi fikirlerle işbirlikleri geliştiriyor ve paylaşımcı üretimler yapıyor. ŞSV, disiplinlerarası genç bir ekip olarak genişleyen ağı ile iyimser, yaratıcı ve kaliteli üretimlere odaklanıyor.

MAÖ

Toplam Yazı

2

Takipçiler

2

Yazara Ait İçerikler: