2008 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nden mezun oldu. Özel sektörde çalıştıktan sonra 2013 yılında Fransa ENSA Lyon'da misafir araştırmacı olarak bulundu, 2014 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimari Tasarım Bölümü’nde yüksek lisans eğitimini, heterotopya, non-place, üçüncül peyzaj-the third landscape, terrain vague ve fotoğraf konularını ele alan "Yitik Alanın Peyzajı" başlıklı tezi ile tamamladı. Betonart, XXI, Arredamento, YEM, Arkitera gibi yayınlar ve ArchLit Portekiz, Eurau Alicante İspanya, IFLA World Norveç, IFLA Avrupa Türkiye kongreleri için metinleri bulunuyor. Türkiye’den mimarlar ve akademisyenlerin konuğu olarak peyzaj mimarlığı kuramı, bahçe ve ekoloji konularında seminerler ve söyleşilerde yer aldı. 2018’de TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Türkiye 10. Ulusal Peyzaj Mimarlığı Meslek Ödülleri seçim kurulu asil jüri üyesi olarak davet edildi.

2017 yılında Hakan Tüzün Şengün ile birlikte mimarlık ve peyzaj arayüzünde tasarım, araştırma ve yayıncılık üzerine çalışan PARCH ve 2020 yılında peyzaj mimarlığı bürosu BÜRO SEDA KURT ŞENGÜN’ü kurdu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi yarışmaları için portfolyo ile seçilen tasarım ekipleri arasında ve ödüle hak kazanan projeler içinde PARCH ile yer aldı, Atelye 70 işbirliği ile Düzce Üniversitesi Konuralp Yerleşkesi Projesi 1.lik Ödülü, PARCH ile Lüleburgaz Belediyesi Tosbağa Deresi Kent Parkı Projesi Eşdeğer 1.’lik Ödülü, Yalın Mimari Tasarım işbirliği ile Karapınar Ges Scada Projesi 2.’lik Ödülü gibi çok sayıda ödüle hak kazandı, özel ve kamusal projeler için profesyonel işbirlikleri gerçekleştirdi.

Peyzaj yüksek mimarı Seda Kurt Şengün mesleki çalışmalarını sürdürüyor ve akademide mimarlık ve peyzaj mimarlığı stüdyoları yürütüyor. Bu stüdyolar arasında başlıca MEF Üniversitesi Mimarlık Bölümü, İstanbul Teknik Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü, İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Bölümü tasarım, çizim ve proje stüdyoları bulunuyor.

SKŞ

Toplam Yazı

3

Takipçiler

5

Yazara Ait İçerikler: