Müşkülpesent adlı köşesinde Sabri Gökmen bu kez pratiği gittikçe dijital araçlarla belirlenen mimarın uğradığı seçenek felcini kaleme alıyor.
Aslı Yalçın Covid-19 pandemisiyle birlikte mimarın teknolojiyle ilişkisinde virtüel flanör ve dronör rollerini sorgulayarak transhümanist olasılıkları ortaya seriyor.
Dijital fabrikasyon üzerinden mimarlık eğitimini bir süredir eleştirmekteyiz ve bu konu hakkındaki kendi önerimizi sunma zamanı sonunda geldi.
Köşe yazılarımızın üstünden geçerken fark ettik ki Achim Menges ve ICD Stuttgart’ın işlerini hep anmış, hiç detaylıca bahsetmemişiz.
Kemikleşmiş mimari tasarım müfredatının hesaplamalı tasarım yöntemleriyle çetrefilli bir ilişkisi olduğu malumun ilanı.
Mimarlık tarihinde Crystal Palace kadar önemli bir yer tutan çok az yapı bulunur.
Daha sert, daha iyi, daha hızlı, daha güçlü – robotlar güvenlik, tekrarlanabilirlik ve yüksek hassasiyet ile ilgili işlerde sivrilmişler.
Bir fikri ortaya çıkarmak ve onu somut bir şekilde biçimlendirmek önemli bir çaba gerektirir.
Yolun kendisi bize bir ödül olduğundan tadını çıkartarak devam ediyoruz. Bu kez odakta sevgili turuncumuz ile mimar üçlemesine kıyasla daha kısa bir zamanı kapsayan yolculuktayız.
helloWorld.3 Bu, hesaplamalı tasarım ve dijital üretim ile ilgili her konuyu inceleyeceğimiz mütevazı aylık köşemizin ilk sayısı.