16. Venedik Mimarlık Bienali Türkiye Pavyonu İçin Açık Çağrı Başvuruları Başladı
Venedik Bienali 16. Uluslararası Mimarlık Sergisi’nin koordinasyonunu yürüten İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), 26 Mayıs-25 Kasım 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek sergide Türkiye Pavyonu’nda yer alacak projenin belirlenmesi için iki aşamalı bir açık çağrı yapıyor. Açık çağrının ilk aşaması için son başvuru tarihi 04 Ağustos 2017 olarak belirlendi.
Küratör, tasarımcı, sanatçı, tarihçi, eleştirmen, mimar veya ilgili alanlarda çalışan kişi ve kurumların katılımına açık olan başvurular, iki aşamalı bir değerlendirme sonrasında seçilecek. Başvuruların mimarlık alanındaki güncel sorunları, yeni fikir ve kavramlar üzerinden yerel, bölgesel ve küresel boyutlarda tartışmaya açabilen, mimarlık kavramlarını alternatif disiplinlerarası yaklaşımlarla keşfedebilen tutarlı bir küratöryel anlatı sunması bekleniyor.
İlk aşamaya başvuran projeler, küratöryal temanın geçerliliği, önerilen projenin uygulanabilirliği ve küratöryal ekibin yapısına göre değerlendirilecek. İki aşamalı bu süreç sonunda seçilecek başvuru sahiplerinin sergiyle ilişkili tüm küratöryel sorumlulukları üstlenmesi, sergiyi Seçici Kurul ve İKSV ekibi ile koordinasyon halinde geliştirmesi amaçlanıyor.
İlk aşama başvurular için katılımcıların başvuru formuna ek olarak, küratöryel öneriyi açık bir şekilde ifade eden bir metin (en çok 5000 karakter), başvuru sahibi veya sahiplerinin ayrıntılı özgeçmişi ve ilgili çalışmalarını gösteren portfolyolarını (Türkçe ve/veya İngilizce, 5 MB’tan küçük, PDF formatında) 04 Ağustos 2017 Cuma akşamı 18.00’e (EDT) kadar [email protected] e-posta adresine gönderilmesi gerekiyor. Başvurunun detaylarına www.iksv.org adresinden ulaşabilirsiniz.
Türkiye Pavyonu’nda yer alacak proje, Prof. Dr. Sibel Bozdoğan, Levent Çalıkoğlu, Prof. Dr. Arzu Erdem, Prof. Dr. Murat Güvenç, Yeşim Hatırlı, Prof. Dr. Süha Özkan ve Prof. Dr. Uğur Tanyeli’den oluşan Seçici Kurul tarafından değerlendirilecek.
Ne düşünüyorsunuz?
İlgili İçerikler:
-
Pritzker Ödülleri, Venedik Bienali ve Mimarlığın Marka Değeri
Lerzan Aras, mimarlığın toplumla ilişkisinin dönüşümünü ve bu yaklaşımın kurumsallaşmasında bienal ve ödüllerin üstlendiği rolü kaleme alıyor.
-
Yeni bir Bienalin Eşiğinde: “Aura ve Sergilenebilirlik”*
Bienaller mevsimine girdiğimiz bu aylarda, sanat deneyimine ve bununla ilgili olarak bienallerin tarihine farklı bir açıdan bakmak mümkün mü? Damla Göre, bu soruyu, Walter Benjamin ve sanat eserinin giderek değişen alımlanışı aracılığıyla ele aldı.
-
Acaba Size “Antroposen” Yerine “Antreposen” Diyebilir Miyim?
Eğer mimari kararların da ekosisteminden söz ediyorsak, aradaki farkı ortaya koyan bir mimari eylemsellik, süreci bütünüyle bambaşka bir modele sıçratacak bir kurgulama potansiyeline sahip.
-
17. Venedik Mimarlık Bienali'nde Türkiye Pavyonu’nda Yer Alacak Proje Belirlendi
-
Bir Halk Sağlığı Sorunu Olarak Bienaller
16. İstanbul Bienali’nin, doğrudan veya dolaylı yoldan ilişkili olduğu halk sağlığı problemlerini bertaraf etmesi için, asbestli mekanları terk-i diyar eylemesi tek başına yeterli olmayabilir.
-
17. Venedik Mimarlık Bienali Türkiye Pavyonu İçin İkinci Aşamaya Seçilen Projeler Belli Oldu
-
Venedik Bienali 17. Uluslararası Mimarlık Sergisi Türkiye Pavyonu için Açık Çağrı
-
Bademlik Tasarım Festivali 2019 Başvuruları Açıldı