Alg Pergolası
Ecologicstudio, aslen alg tarlası olan bir üst örtü tasarladı. 2015 Milano Expo’sunda da sergilenen Alg Pergolası, geleceğin şehirlerine farklı enerji kaynakları yaratmayı amaçlıyor.
Mimari ve kentsel tasarım pratiği olan Ecologicstudio, kendi kendine yetebilen, çevreyle bütünleşik tasarımlar üzerine çalışıyor. “Mimarlıktan sonra yeni bir doğa” mottosuyla çalışan stüdyo, son olarak alglerin yaşadığı bir pergola tasarladı. ETFE (etilen tetrafloroetilen) ile üretilen pergola, iç yüzeyinde alglerin yaşayabileceği cepler bulunduruyor. Ecologicstudio’nun öncü kurucularından mimar, akademisyen ve yazar Marco Poletto tasarımın mevcut mimari üretim teknolojisini alıp algler için habitat sunan yeni bir ürüne dönüştürdüğünü belirtiyor ve sözlerine “Alg Pergolası, yaşayan biyo-dijital bir saçak haline geliyor” diyerek devam ediyor.
Tasarım ekibi, pergola sisteminin alg ceplerine oksijen ve su pompaladığını, alglerin de güneşle birlikte kendi habitatlarını kurduğunu açıklıyor. Bu da daha güneşli havalarda alglerin daha verimli çalıştığı anlamına geliyor.
Ne düşünüyorsunuz?
İlgili İçerikler:
-
Stüdyoda Sürdürülebilirliğin Dayanılmaz Ağırlığı
Stüdyodan Notlar'da bu ay Ayşen Ciravoğlu, sürdürülebilirliği tasarım stüdyolarında ters köşeden ele almaya çalışırken karşılaşılan zorlukları kaleme aldı.
-
Şehir Hepimizin 144. Bölüm: Distopya, Ekoloji ve Roman
-
Şehir Hepimizin 138. Bölüm: İnternetten Kamusal Veriye Ulaşma Rehberi
-
Bahara Uzanan Yol
-
Yaşamın ve Şehrin Kaynağı
-
Ters Köşe Ekoloji Kitaplaştı!
-
Kırsalda Üretken Yaşam
-
Kent Ötesi Bağlantı