Birleşen Motifler
Milano Tasarım Haftası’nda sergilenen ve Olafur Eliasson tarafından tasarlanan mobilya serisi tekrar eden üçgenler ve yan yana gelen ürünler ile görsel algı ve etkiyi değiştiriyor.
Sanatçı Olafur Eliasson tarafından Moroso markası için tasarlanan mobilya serisi Green Light, hem yapısal hem de görsel anlamda üçgen desenlerle tanımlanan masa ve raf sisteminden oluşuyor. Metal strüktürlü raf sistemine karşıdan bakıldığında, zikzakların tekrarı hacmin yarattığı etkiyi kuvvetlendiriyor. Yan yana eklemlenen raf sistemleri ise simetrik hacimler ve grafik desenler meydana getiriyor. Raf sistemine profilden bakıldığında strüktürü oluşturan üçgenlerin açılı yerleşimi algıyı değiştirerek mobilyayı kendi etrafında sarılmış bir örgü içinde gösteriyor. Çatal ayaklar üzerinde yükselen masa tasarımında yüzeye oyulan üçgen desenler, yan yana yerleştirilen masa sayısının artmasıyla yıldız benzeri motiflerin oluşmasını sağlıyor.
Proje, Eliasson’ın 2016 yılında Viyana’daki TBA21 galerisinde mültecileri davet ederek gerçekleştirdiği bir atölyenin devamı olarak geliştirilmiş. Esas olarak karşılıklı bilgi paylaşımının amaçlandığı atölye boyunca dil dersleri, mesleki eğitimler ve seminerler de düzenlenmiş; mültecilerin seslerini duyurabilecekleri bir fırsat da sunulmak istenmiş. Atölye kapsamında ise ahşap profiller kullanılarak elmas şeklinde ve birbirine eklemlenebilen aydınlatmalar tasarlanmış. Benzer bir atölyenin 57. Venedik Bienali’nde de gerçekleştirilmesi planlanıyor.
Ne düşünüyorsunuz?
İlgili İçerikler:
-
Müphem Çizgiler
-
Müstesna Devreler
-
Sokağa Ait Çizgiler
-
Karma Haller
-
Çoğalan İhtimaller
-
Tamamlayıcı Bileşenler
-
Sadece Tasarım’ın Yeni Koleksiyonunda Metal Başrolde
-
Araba Sevdası
Türkiye’deki ilk yerli otomobil girişimi olarak kabul edilen Devrim’i üretmek için bir grup mühendis ve mekanik, Eskişehir’deki bir TCDD hangarında bir araya getirilir.