Buluşan Yaşamlar

Brüt beton strüktürü ve geniş ahşap kapılarıyla Avusturya kırsalına yerleşen yapı, atlar için bir veteriner kliniği ile veteriner için tasarlanan bir yaşam alanından oluşuyor.

Tek katlı, kutu formundaki yapıda klinik ve konut bölümleri, ara bir koridor ile birbirinden ayrılıyor. İç mekanları bölümleyen beton duvarlar aynı zamanda manzarasına dahil ettiği Alplerin tepeleriyle zıt bir şekilde uzanan düz çatıyı taşıyor.

İkincil malzeme olarak kullanılan ahşap ise beton yüzeyler arasındaki boşlukları doldurarak yapının ham görüntüsünü pekiştiriyor. Cephenin bir parçası haline gelen sürgülü ahşap kapı atların doğrudan muayene bölümüne geçmesine olanak sunuyor. Veteriner kliniğinin yapının doğu yakasına yerleşen ahır, ofis ve laboratuvar gibi diğer bölümleri bu ana oda etrafında gruplaşıyor. Üç odadan oluşan ahır 4 metre tavan yüksekliği ile atların rahat hissedeceği mekanlar yaratmayı amaçlarken manzara olarak egzersiz alanı, koşu parkuru ve yeşil vadinin olduğu yöne doğru bakıyor.

Brüt beton yüzeyler iç mekanlarda kendilerini sergilemeye devam ederken; atmosfer zeminde, duvar kaplamalarında ve mobilyalarda kullanılan gümüşi göknar ahşabının etkisiyle yumuşuyor. Veterinerin yaşam alanı güneybatı yönüne bakıyor ve ana yoldan uzağa yerleşiyor. Açık planlı mekan iki kat yüksekliğindeki sürgülü cam kapılarla, beton duvarların içeri çekilmesiyle oluşturulan verandaya açılıyor.

Etiketler:

Ne düşünüyorsunuz?

0 yorum TARTIŞMAYA KATIL