Bütünleyen Beyaz

Barselona'da konumlanan Acid House, eski endüstriyel yapıyı yalın müdahalelerle yaratıcı bir merkeze dönüştürüyor.

Proje, eski bir fabrikanın girişimcilik ve inovasyon için yaratıcı bir kültürel merkeze dönüştürülmesi fikri üzerine kurulu. Yapının sürkülasyonunu tanımlayan iki koridordan daha geniş olan ana koridor, çift eğimli çatının izini takip ediyor; ikincisiyse çift kat yüksekliğindeki tavan boşluğunu tanımlıyor. Barselona'nın Poblenou semtinde bulunan proje, Acid House Barcelona şemsiyesi altında Folch, Elisava, Vice, Nomad kahve, Whitehorse ve Offf gibi çeşitli işletme ve projelere ev sahipliği yapıyor.

Proje, 10 yıllık bir yaşam döngüsü fikrine göre planlandı ve bu da tasarruflu çözümleri gündeme getirdi. Proje dahil olan farklı aktörleri stratejik olarak yerleştirerek, mevcut fabrikanın mekansal düzenine saygı duyuldu ve genel yaklaşımı korundu. Ana koridora bir ofis ve de diğer koridora sınıf, ıslak hacimler ve çalışma alanları yerleşti.

Caddeyle doğrudan ilişkili olan zemin kattaki alan, ofisleri, vitrinleri, kafeteryaları ve toplantı odalarını yerleştirmek için kullanıldı ve sonuç olarak ardındaki özel alanlara bir filtre görevi gördü.

Mekana bütünlük katmak amacıyla, önceden mevcut olan çok çeşitli malzeme ve dokular tek bir renkle boyandı. Cam bölücülerin, ahşap döşemelerin, püskürtülmüş alçının, yığma duvarların dokuları ve perçinli kafes kirişlerle bir araya gelişi yerin endüstriyel geçmişini görünür kılıyor.

Etiketler:

Ne düşünüyorsunuz?

0 yorum TARTIŞMAYA KATIL