Çevreyi Geri Dönüştüren Pavyon

Porthole Pavyonu, Fransa’nın La Grande-Motte sahilinde deneysel bir mimarlık örneği sunuyor. Pavyonun anamorfik tasarımı, deneyimi farklı açılara göre güncelliyor ve yeniden yaşatıyor.

fotoğraflar: tiziano zannordo
diyagram

Mimarlığı daha geniş kitlelere duyurmayı amaçlayan FAV’in (Festival des Architectures Vives) altıncısı kapsamında ödül kazanan Porthole Pavyonu, TOMA! tarafından tasarlandı. Kontrplakların metal bağlantı elemanlarıyla bir araya geldiği tasarım, katmanlardan oluşuyor. Her biri farklı biçimlerde kesilen paneller birleştiği zaman belirli bir biçim kazanıyor ve boyalı dikey yüzeyiyle de renkleniyor. Katmanlar, pavyonu bir oturma elemanına dönüştürürken giderek yükselen ve bir üst örtüye dönüşen tavanıyla da gölge sağlıyor. Öte yandan pavyon, çevredeki binaların organik biçimlerini geri dönüştürerek ahşap panellerin oluşturduğu biçimle yeniden yansıtıyor.

[embed]https://vimeo.com/132620796[/embed]

Etiketler:

Ne düşünüyorsunuz?

0 yorum TARTIŞMAYA KATIL