Doğalın Zenginliği

Sandra A. Arizabalo, iç mekan tasarımında doğal taş ve ahşabın etkilerini İtalya'nın önde gelen iki markasından örneklerle anlattı.

Yüzyıllardır mimari ve dekorasyonda kullanılan ahşap ve doğal taş, yaşam alanlarına konfor ve görsellik kazandırmaya devam ediyor. Doğada pek çok katı yüzeyi şekillendiren bu malzemeler, farklı etkiler yaratmak için düzenlenebiliyor. Ahşap zeminler uygulandıkları alanlara rahatlatıcı bir görüntü kazandırırken taş duvarlar ise mekanı sıkıcılıktan kurtaran büyük bir görsel etkiye sahip. Kısacası, ahşap ve taş iç mekan tasarımında temel elemanlar olarak öne çıkıyor. Bu iki malzeme çeşitli şekillerde yorumlanabilir. Örneğin cam, çelik ya da farklı renklerle kusursuz uyum sağlayarak zarif ve göz alıcı iç mekanlar oluşturulmasına katkı sağlıyor.

beyaz mobilya ile kullanılan ahşapzemin beyaz rengi yumuşatıyor,odanın keskin ve soğuk görünmesinin önüne geçiyor.
pietra di matraia ile yapılmış yüzme havuzu
taş merdiven
"biolinea" parke, eski zamanların atmosferini yaşam alanlarına getiriyor.

Mugnani ailesi 17. yüzyılın ortalarından bu yana, gelenek ile inovasyonu bir araya getiren sistemlerle, sahip oldukları taş ocağından Matraia taşını çıkarıyor. Matraia taşının özellikleri onu başta dış mekan elemanları (banklar, çeşmeler, kaldırımlar) olmak üzere iç mekanlar için de uygun kılıyor. Mimarlık ve tasarım stüdyolarıyla yapılan işbirlikleri sayesinde Pietra di Matraia ile incelikli banyolar, modern mutfaklar ya da sıcak otel lobileri yaratılabiliyor. Doğal gri renge sahip bu taş yüksek fiziksel ve mekanik performansının yanı sıra değişimlere de dayanıklı olmasıyla dikkat çekiyor.

İtalyan firması Friulparchet ise üç kuşaktır parke üretimi yapıyor. Detaylara dikkat eden ve en iyi bitirme malzemeleri için araştırmalar yapan firma üretimde kullanacağı ağaçları dikkatle seçerek yeryüzünün doğal mirasını korumaya gayret ediyor. Friulparchet, ahşabın tüm doğal güzelliğini ve sıcaklığını yansıtmak için mimarlar, tasarımcılar ve İtalya'nın en iyi zanaatkarlarıyla çalışıyor.

Etiketler: