Döngüye Takılmak

Geçici bir pavyon olarak tasarlanan strüktür, hafif ve geçirgen formu ile kamusal etkileşimi artıran bir mekan oluşturmuş.

Strüktürü kafes sistem üzerinden ve kontraplak parçalardan üretilen tasarım Waseda Üniversitesi Tasarım ve Mimarlık Bölümü öğrencilerinin katkısıyla, üniversitede düzenlenen Bilim ve Mühendislik Festivali kapsamında tasarlanmış. Yaya geçişini engellemeyecek şekilde, ayaklar üzerinde taşınan bir örtü oluşturan strüktür, proje için belirlenen bütçe ve işgücü ihtiyacını aşmayacak şekilde tasarlanırken; festival için belirlenen “Bilim&Mühendislik Döngüsünü Yaymak ” temasını da duruşuna yansıtmayı amaçlamış. Tamamen 3D CAD kullanılarak ilerleyen tasarım süreci sayesinde ince detaylar üzerine çalışılarak manuel olarak yapılan montaj süreçleri de dijital ortamda önceden kolaylıkla kurgulanmış.

fotoğraflar: ben nitta

Kampüsün merkez bahçesinde ve kamusal erişime açık bir noktada konumlandırılan tasarım, insanların etrafında olmaktan ve etkileşimde bulunmaktan zevk aldığı bir mekan yaratmış. Küp formundan eksilen yüzeylerle oluşturulan açıklıklar insanları burada vakit geçirmeye davet ederken, ahşap parçaların arasından sızan ışıklar ve gölgeyle oluşan desenler de mekanın duygusunu belirleyen öğelerden biri haline gelmiş. Örtünün altında ana strüktürün formunu kullanan kent mobilyaları da yerleştirilmiş. Yalnızca iki gün sergilenen tasarım, beklenenin üzerinde bir pozitif etkileşim yaratmış.

Etiketler:

Ne düşünüyorsunuz?

0 yorum TARTIŞMAYA KATIL