Etkileşimli Kule
Portekiz’in Porto şehrinde yer alan yerleştirme, şehrin terk edilmiş bir bölgesinde tasarlanmış. Tarihi Sao Bento tren istasyonunun arkasındaki terk edilmiş otoparkı dönüştürmeyi ve bölgeyi canlandırmayı amaçlayan Locomotiva projesi kapsamında davet edilen Moradavaga, fonksiyonel bir strüktürden ziyade yerel halkı bir araya getirebilecek interaktif bir mekan yaratmak istemiş. Klasik endüstriyel strüktür çerçevesi etrafında biçimlenen kule, dikey borular etrafında hareket edebilen tenekelerle oluşturulmuş. Kuleye merdiven sayesinde tırmanan kullanıcılar strüktürle etkileşime girebiliyor ve bir yüzü parlak sarı renkli olan diğer yüzüyse ham halde bırakılan tenekeleri hareket ettirebiliyor. Kullanıcıların hareket ettirdiği tenekeler, üzerlerindeki renk farklılığıyla piksellenmiş görsellere dönüşüyor.
Endüstriyel malzemelerin ve strüktürlerin interaktif enstalasyonlar yaratmak için hızlı ve etkili çözümler sunduğunu belirten stüdyo, gündelik malzemelerin işlevleri üzerine yeniden düşünmek için enstelasyon çalışmasının farklılık yarattığını düşünüyor.
Eylül ayına kadar alanda kalacak yerleştirme, terk edilmiş alanın canlandırılmasını ve yeni bir mekan yaratmayı amaçlıyor.
İlgili İçerikler:
-
Let's Pastrami
-
Boyacı Dükkanı
-
Álvaro Siza'nın “Paisagem Concreta” Belgeseli Yayında
-
Lizbon Deprem Müzesi
-
TM8
-
"İlerlemenin Ne Olduğunu Düşünmemiz Gerekiyor"
Ponto Atelier, farklı coğrafyalarda, değişen ölçekler ve programlarda projeleri olan Portekizli genç bir ofis. Atlantik Okyanusu’nda, Madeira Adaları’nda konumlanmış olan bu stüdyonun adını daha sık duymaya başlayabiliriz çünkü hem yapım aşamasında olan çeşitli projeleri tamamlanmak üzere, hem de bu yıl küratörlüğünü Andreia Garcia’nın üstlendiği Venedik Mimarlık Bienali, Portekiz Pavyonu’na davet edilen ofislerden biri oldular. Şebnem Şoher, stüdyonun kurucuları Ana Pedro Ferreira ve Pedro Ribeiro’yla işlerine ilham veren kaynaklar, adada olmak ve sürdürülebilirliğin farklı açılımları üzerine konuştu.
-
Ev 1 Porto
-
Vadinin Yoldaşı