Geçiciliğin Işınsal Hali

Almanya’daki Karlsruhe şehrinin kuruluşunun 300. yılı, şehre adanmış Ka300 Pavyonu’nun açılışıyla kutlandı. Ahşap latalarla tasarlanan pavyon, dinamik formuyla alandaki geçiciliğini vurguluyor.

Jürgen Mayer mimari ekibinin tasarladığı KA300 pavyonu, farklı bir mimari forma sahip. Şehrin kuruluşunun 300. yılını kutlamak için yarışmayla tasarlanan strüktür, kentte hakim Barok mimarisini ışınsal ahşap elemanlarla yansıtıyor. Taşıyıcı ve geçirgen kabuk görevi gören ahşap elemanlar, mimari kurguyu da şekillendirici rol üstleniyor. Mekan içinde katmanlaşan etkinlik alanları; sergi mekanları, dinlenme alanları ve seyir terasları olarak ayrılıyor. Ahşap lataların üzerinde yer alan aydınlatma elemanlarıysa mimari organizasyonun çok katmanlılığını ve mimarinin geçiciliğini dramatik bir şekilde ortaya koyuyor. Su kenarında inşa edilen strüktür, suyun yansıtıcılığından yararlanarak kentle etkileşime geçiyor.

pavyon,karlsruhe,almanya, frank dinger
fotoğraflar: frank dinger

Geçici KA300 pavyonu, 16 Haziran ile 17 Eylül tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacak. Etkinlik bitiminden sonraysa strüktür sökülerek başka bir alana yeniden kullanılmak üzere taşınacak.

Etiketler:

İlgili İçerikler: