Geçişen Sınır
Sınırda inşa etme fikrinden yola çıkan iş, dünya üzerinde farklı kentlerin sınır ve sınırsızlık durumlarını; doğal, tarihi, ekonomik ya da politik nedenlerle oluşmuş veya “tasar”lanmış sınırlarını ortaya koyacak çeşitli doku soyutlamaları ile okumalar ve stratejiler üzerinden sorguluyor. Eriyen-geçişen sınırlar olarak nitelendirilebilecek geçişli çözülmelerin farklı doku ve ölçeklerde temsilini filtreliyor.
Sınırlar kentler için birer sürekli statik çizgi ifade etmekten öte kentselden-kırsala geçişi niteleyen ara ve dinamik bölgeler. Sınır hatlarındaki çözülme ve geçirgenliğin makro ölçekte iklimsellik ve sürdürülebilirlik üzerine potansiyel etkileri var, bunlar aynı zamanda gelişip dönüşebilecek kentin en hareketli çeperini de temsil ediyor. İş, bu hareketli çeperlerin kentler için ara bölgelerde potansiyel kullanımıyla pasif ancak dönüşüme ve gelişmeye hazır alanlar temsil ettiğinden yola çıkıyor ve yumuşak sınırlar üzerinden bir kent çeperi önerisi getiriyor. Farklı parametrelerle de ortaya çıksa topoğrafya, doğa ve kırsal ile teması tanımlayan farklı kentlerden geçişen sınırların varlığını tespit edip soyutlarken kentsel sistem ile kırsal arasındaki yumuşak geçiş imkanını sorguluyor.
İlgili İçerikler:
-
18. İstanbul Bienali’nin Küratörlüğünü Christine Tohmé Üstleniyor
-
AKA Teppanyaki Restaurant
-
"Yerellik ve Aidiyet Unsurlarını Ön Planda Tutmak Bizim İçin Hem Bir Hedef Hem de Bir Sorumluluk"
25 seneyi aşkın deneyimi ile akredite olduğu uluslararası otel zincirleri ve dünya markaları için dünyanın farklı noktalarında projeler üreten İç Mimar Yeşim Kozanlı liderliğindeki Yeşim Kozanlı Mimarlık, mimari ve iç mimari tasarımını üstlendiği Radisson BLU Hotel Kaş projesi ile “Hospitality Interiors” kategorisinde iF DESIGN AWARDS 2024'e layık görüldü.
-
Radisson Blu Hotel Kaş
-
Side Alma Restoran
-
Yeni bir Bienalin Eşiğinde: “Aura ve Sergilenebilirlik”*
Bienaller mevsimine girdiğimiz bu aylarda, sanat deneyimine ve bununla ilgili olarak bienallerin tarihine farklı bir açıdan bakmak mümkün mü? Damla Göre, bu soruyu, Walter Benjamin ve sanat eserinin giderek değişen alımlanışı aracılığıyla ele aldı.
-
Acaba Size “Antroposen” Yerine “Antreposen” Diyebilir Miyim?
Eğer mimari kararların da ekosisteminden söz ediyorsak, aradaki farkı ortaya koyan bir mimari eylemsellik, süreci bütünüyle bambaşka bir modele sıçratacak bir kurgulama potansiyeline sahip.
-
Bir Halk Sağlığı Sorunu Olarak Bienaller
16. İstanbul Bienali’nin, doğrudan veya dolaylı yoldan ilişkili olduğu halk sağlığı problemlerini bertaraf etmesi için, asbestli mekanları terk-i diyar eylemesi tek başına yeterli olmayabilir.