Her Şeyin Kökeni
Bir küp olarak tasarlanan mimari yerleştirme yarattığı küçük mekana geniş anlamlar sığdırarak Foshan kentini simgelemeyi ve ziyaretçileri “her şeyin kökeni” olarak tanımlanan proje üzerinden bir yolculuğa çıkarmayı amaçlıyor.
Guangzhou Tasarım Haftası’nda yer alan yerleştirme, organizatörlerce belirlenen boyut sınırlarına uyarken mümkün olan en geniş alana sahip olabilmek adına 3mx3mx3m boyutlarında bir küp şeklinde tasarlanmış. Bambu çubuklarla oluşturulan ikincil örtü, ana strüktürün içinde daha küçük kare bir alan tanımlamış. Böylece ana duvar ve bambu duvar arasında tek bir kişinin geçebileceği dar bir yol oluşturulmuş. Küpün yan duvarlarını dolaşarak ilerleyen ve giriş ve çıkış noktaları farklı olan yolun, tasarımcıların kente ve her şeyin kökene doğru kurguladığı yolculuğu temsil etmesi amaçlanmış.
Ana duvarlar ile bambu duvarların oluşturduğu iki kare, plandan bakınca Çincede “kökene dönüş” anlamına gelen “Hui” karakterini oluşturuyor. Hui ile kurulan ilişkiye koridor boyunca ilerlerken duyulan ayinsel müzik eşlik ediyor. Bambuların arasından merkeze yerleştirilen bitmemiş bir geleneksel aslan figürü ve davulu görmek mümkün oluyor. Dışarıdan içeriye doğru olan yolculuk hem mekansal hem de düşünsel bir süreç tanımlıyor. Sırasıyla dış dünya, metal duvarlar, iç duvar, bambularla çevrelenen geleneksel nesneler olarak giden aşamalar modern dünyadan antik olana, yeniden eskiye uzanan bir deneyim sunuyor.
Tasarımcılar üretim sürecini, daha çok kendi kentlerinin geleneksel kültürünü anlamak ve yeniden öğrenmek olarak yorumluyor ve yerleştirmenin, ziyaretçilerin kendi kentlerine, köklerine ve kültürlerine biraz daha dikkat etmeleri ve anlamaları konusunda ilham vermesini umuyorlar.