İdeal Ev
Koreli heykel ve enstalasyon sanatçısı Do-Ho Suh, birebir ölçekte inşa edilmiş “İdeal Ev” tasarımıyla 21. Yüzyıl Kanazawa Çağdaş Sanat Müzesi’nde yaşam biçimlerimizi mekan üzerinden sorguluyor.
Kimliğin sınırlarını araştıran enstalasyonları ve heykelleriyle tanınan Do-Ho Suh, New York’ta yaşıyor. Amerika ve Kore arasında sıkça seyahat eden sanatçının işlerinin ana temasını da bu “göç” hali oluşturuyor. Kimlik ve göç, sanatçının işlerine sınırları belli edilmiş şeffaf tekstil kullanımıyla yansıyor.
- Yüzyıl Kanazawa Çağdaş Sanat Müzesi’nde sergilenen “İdeal Ev” tasarımı da sanatçının diğer işleri gibi geçirgen nitelikte tasarlanmış. Film yapımcısı Nils Clauss tarafından da bir kısa film haline getirilen İdeal Ev, aslen Kore İmparatoru için inşa edilmiş bir 19. yüzyıl yapısının yeniden yorumunu ifade ediyor.
Şeffaf tekstil malzemeleriyle birebir boyutlarda tasarlanan sergi mekanı, ziyaretçiler tarafından hem doğrudan mekanın içinde olarak hem de dışarıdan izleyerek deneyimlenebiliyor. Bireysellik, ortak mülkiyet ve isimsizlikse serginin arayış kavramlarını oluşturuyor. Bunun yanı sıra İdeal Ev, New York’ta yaşayan sanatçı Do-Ho Suh’un ülkesinden ayrılışını ve yabancılaşma halini de simgeliyor.
Ne düşünüyorsunuz?
İlgili İçerikler:
-
Toplumsal Bütünleşmeye Doğru
-
Makilerin Eteğinde
-
Yaşayan Strüktür
-
Sakinliğin Mekanlaşması
-
Hem İçerde Hem Dışarda
-
Bir Şehir Kurmak: Ankara 1923-1933
Vehbi Koç Vakfı ve Koç Üniversitesi VEKAM desteğiyle gerçekleşen “Bir Şehir Kurmak: Ankara 1923-1933” araştırma sergisinin küratörleri ve aynı adlı kitabın editörleri Ali Cengizkan ve N. Müge Cengizkan’ın üç gün boyunca konuşarak ve yazarak gerçekleştirdikleri söyleşi, erken Cumhuriyet dönemi Ankarası üzerine özgün bulgular ve yeni tartışma alanları sunan çalışmayı aydınlatmayı hedeflemekte.
-
Bir Şehir Kurmak: Ankara 1923-1933
-
Eksiği Tamamlamak