İGÜ Tasarım Öğrencilerinden Minimal Ahşap Kuşevleri
İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencilerinin “minimalizm” teması ile tasarladığı Ahşap Kuşevleri İGÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’nde sergileniyor.
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Z. Funda Ürük ve Arş. Gör. Gökçe Uzgören yürütücülüğünde gerçekleştirilen “Ahşap Kuşevi Tasarımı” adlı workshop/çalıştay kapsamında tasarlanan ve üretilen kuşevleri projesi; yalnızca insanların değil hayvanların da barınma ihtiyacına dikkat çekmek konusunda kolektif bir bilinç oluşturmayı amaçlıyor. Bu kapsamda ise öğrenciler Türk mimarisinin estetik bir detayı olan geleneksel Kuşevlerini yeniden yorumlayarak yenilikçi tasarımlar ürettiler. Tasarımlar minimalizm konsepti bağlamında iki geometrik formdan (üçgen+kare, kare+daire gibi) yola çıkılarak oluşturuldu. Eskiz çalışmalar ile başlayan 25 öğrencinin katıldığı workshop, dijital ortamda teknik çizimlerin yapılması, daha sonra ise tasarımın ürüne dönüştürülmesi ile son buldu. Workshop sonunda öğrencilerden Gülbahar Camkesen’e 1.lik, Kübra Peker’e 2.lik ve Zeliha Büşra Bingöl’e 3.lük ödülü verildi.
Workshopun ardından 2-3 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleştirilen “İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi II. Tasarım Günleri Festivali”nde açılışı yapılan Ahşap Kuşevleri Proje Sergisi’ne Avcılar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Sn. Pervin Kırmızı ve ekibi de katılım sağladı. Proje ile tasarlanan kuşevlerinin bir tasarım kitapçığı ile bir araya getirilmesi ve Avcılarda hayata geçirilmek üzere belediyeye sunularak üniversite-kamu ortaklığının geliştirilmesi amaçlanıyor.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde bulunan ağaçlarda halen sergilenmekte olan tasarımlar 2017 Bahar Dönemi sonuna kadar görülebilir.
Tasarımcılar: Betül Güllüce, Büşra Ağırbaşlı, Büşra Atıcı, Büşra Berrak Karataş, Dünya Karahan, Ekrem Ertürk, Elçin Aylin Gedik, Gülbahar Camkesen, Gürşat Ay, Hüseyin Emre Bakkal, İlayda Özdemir, Kübra Peker, Levent Karadaş, Melek Tüynek, Özge Tombul, Selen Ünlü, Sena Çolak, Sude Erdoğan, Sueada Tüccaroğlu, Sümeyra Kahrıman, Şeyma Çelik, Şule Kılıç, Tuna Memiş, Yüsra Çığcı, Zeliha Büşra Bingöl.
Ne düşünüyorsunuz?
İlgili İçerikler:
-
Mimed Ödülleri Açıklandı
-
MimED 2020 Mimarlık Öğrencileri Proje Ödülleri
-
Okuma Çerçevesi
-
Bir Şehir Kurmak: Ankara 1923-1933
Vehbi Koç Vakfı ve Koç Üniversitesi VEKAM desteğiyle gerçekleşen “Bir Şehir Kurmak: Ankara 1923-1933” araştırma sergisinin küratörleri ve aynı adlı kitabın editörleri Ali Cengizkan ve N. Müge Cengizkan’ın üç gün boyunca konuşarak ve yazarak gerçekleştirdikleri söyleşi, erken Cumhuriyet dönemi Ankarası üzerine özgün bulgular ve yeni tartışma alanları sunan çalışmayı aydınlatmayı hedeflemekte.
-
Bir Şehir Kurmak: Ankara 1923-1933
-
Mekanın Farklı Açıları
-
Galerideki Fil
Melis Uğurlu, müze ve galerilerin dönüştüğü beyaz küpün neden olduğu yorgunluğu, kapsayıcı ve katılımcı bir yaklaşımla geride bıraktıran Elephant West deneyimini yazdı.
-
Yaşayan Geçmiş