İlham Veren Yazı Kulübesi

Archi[ten]sions tarafından tasarlanan yazı kulübesi, yaratıcı süreçte üretimi besleyen yalnızlık ihtiyacını karşılamak üzere Brooklyn'de yaşayan ve sanatla ilgilenen bir çiftin arka bahçesinde yerini almış.

Brooklyn, New York'ta sanatla uğraşan bir çiftin arka bahçesine inşa edilen stüdyo, yaratıcılığı ve hayalgücünü tetikleme sürecinde kişiye ihtiyacı olan yalnızlığı sunmak üzere tasarlanmış. Mimari tasarımı Archi[ten]sions tarafından yapılan bu “yazı kulübesi”, tasarımı ve içinde bulunduğu bahçe ile gerçek dünyadan bir kaçış sağlıyor. Dış kaplaması siyaha boyanmış sedirden oluşan odanın içi tamamen çam kontrplaklar ile kaplanmış. Böylece mekana yumuşak ve doğal bir atmosfer kazandırılmış. Stüdyonun formu tasarlanırken ise temel nokta doğal ışıktan olabildiğince çok faydalanmak olmuş. Eğimli çatıda yer alan ikinci pencere ile ışık girişi sağlanırken, aynı zamanda da odayı çevreyelen ağaçlara ve gökyüzüne bir bakış atmak mümkün. Son derece sade olan iç mekanda yalnızca bir masa ve sandalye bulunuyor.

cameron blaylock, Brooklyn, pavilyon, new york, Architensions
cameron blaylock

Etiketler:

Ne düşünüyorsunuz?

0 yorum TARTIŞMAYA KATIL

İlgili İçerikler: