Işık Zincirleri
Ronan ve Erwan Bouroullec tarafından tasarlanan çalışma, sınırsız bir şekilde uzayabilen ışık zincirleri meydana getiriyor.
Koleksiyon, tasarımcı kardeşlerin yıllara yayılan çalışmalarının harmanlandığı bir devam serisi niteliğinde. Abajura benzer modüller birbirine eklenerek istenen uzunluklarda bir araya getirilebiliyor. Şu anda Galerie Kreo’da sergilenen tasarımlar, tavandan aşağı sarkan ışık zincirleri oluşturuyor. Her zincirde farklı malzemenin kullanılması ışığın da farklı miktarlarda süzülmesine neden oluyor. Beyaz plastik zincirler ışığı vurgularken, anotlanmış alüminyumdan oluşan modüller malzemenin parladığı görüntüler oluşturuyor. Aydınlatma kullanılmadan dizilen kırmızı seramikler ise tekrarlanan zincirler ile özgün, kendi doğasını sergileyen bir yerleştirme ya da bir bölücü panel olarak işlev kazanbiliyor.
İlgili İçerikler:
-
Makine Hatıraları: Uzay
-
Bir Şehir Kurmak: Ankara 1923-1933
Vehbi Koç Vakfı ve Koç Üniversitesi VEKAM desteğiyle gerçekleşen “Bir Şehir Kurmak: Ankara 1923-1933” araştırma sergisinin küratörleri ve aynı adlı kitabın editörleri Ali Cengizkan ve N. Müge Cengizkan’ın üç gün boyunca konuşarak ve yazarak gerçekleştirdikleri söyleşi, erken Cumhuriyet dönemi Ankarası üzerine özgün bulgular ve yeni tartışma alanları sunan çalışmayı aydınlatmayı hedeflemekte.
-
Bir Şehir Kurmak: Ankara 1923-1933
-
Mekanın Farklı Açıları
-
Galerideki Fil
Melis Uğurlu, müze ve galerilerin dönüştüğü beyaz küpün neden olduğu yorgunluğu, kapsayıcı ve katılımcı bir yaklaşımla geride bıraktıran Elephant West deneyimini yazdı.
-
Yaşayan Geçmiş
-
Birimlerden Mekana
-
Kent Hafızası Bağlamında Vıkvıklanmalar Sergisi Üzerine
Kamusal alanlardaki dönüşümlerin failleri karşımıza genellikle siyasal şebekelerle olan bağları, sermaye ve güç ilişkileriyle çıkarlar. Yaptıklarını tartışmaya açmaya çabalamazlar.