Kıyıdaki Klinik

Şili’de küçük bir balıkçı köyünde gerçekleştirilen klinik topoğrafya ile kurduğu ilişki üzerinden şekilleniyor.

Çoğunlukla balıkçılıkla uğraşılan bir sahil kasabasında gerçekleştirilen proje, bölgeye yalnızca 30 günde bir gelen sağlık ekiplerinin kullanabileceği bir mekan sunarken aynı zamanda doğayla çevrelenen sosyal bir platform oluşturuyor. Projenin konumu, yapının okyanusla ve çevre evlerle kurduğu ilişki üzerine seçilmiş. Strüktür, proje alanına erişimin zor olmasından dolayı önceden üretilerek yerinde inşa edilmiş. Muayene odası ile bir ortak alan tanımlayan dış mekan, alana yerleşimi kolaylaştıracak şekilde tasarlanmış. Sonuç olarak proje sadece 7 günde uygulanmış. Alanda su ve elektrik şebekesinin olmaması, projenin kendi kendini sürdüren bir sisteme sahip olmasını gerekli kılmış. Bu sistem ise kule şeklinde tasarlanan bir bölüm içine yerleştirilmiş. Bir su tankının yanı sıra elektrik ihtiyacı için projeye fotovoltaik paneller dahil edilmiş.

fotoğraflar: sergio araneda

Etiketler:

Ne düşünüyorsunuz?

0 yorum TARTIŞMAYA KATIL