Komün_Aksiyon_Bahçeler
Komün_Aksiyon_Bahçeler, tepki hedefli resmi park düzenleri içine aşılanan, üreterek bir araya gelmeyi sağlayan ve “koru, sürdür, paylaş” felsefesiyle ayakta duran bahçe strüktürleri, kent mobilyaları. Bu bahçeler, içerdiği sebze yatakları, ağaç dikim alanları, su çanakları, kompozit çukurları, tohum kutuları, bahçe malzemeleri, hayvanlara barınma nişleri ve dinlenme köşelerini ortak bir strüktür içinde ilişkilendirerek sürdürülmeye hazır bir arada yaşam modellerini örgütlüyor.
Sürdürülebilirlikleri, konumlandıkları alandaki yerel aktörlerin, oraya uğrayanların ya da oradan tesadüfen geçenlerin ilgisine muhtaç ve bu zafiyet aslen üretime ve paylaşıma dayalı yeni bir düzen arayışının tohumlarını atarak dönüştürücü bir güce dönüşebilir. Dijital tasarım ve üretim teknolojileri, her bir komün bahçenin, konumlanacağı parkın sosyal, topoğrafik ve materyal dinamiklerine göre her seferinde farklılaşabilen bir sistem ve strüktürün kurulmasına ve yeryüzüyle “üretim” üzerinden hassas ilişkiler kurmaya aracı oluyor.
İlgili İçerikler:
-
AKA Teppanyaki Restaurant
-
"Yerellik ve Aidiyet Unsurlarını Ön Planda Tutmak Bizim İçin Hem Bir Hedef Hem de Bir Sorumluluk"
25 seneyi aşkın deneyimi ile akredite olduğu uluslararası otel zincirleri ve dünya markaları için dünyanın farklı noktalarında projeler üreten İç Mimar Yeşim Kozanlı liderliğindeki Yeşim Kozanlı Mimarlık, mimari ve iç mimari tasarımını üstlendiği Radisson BLU Hotel Kaş projesi ile “Hospitality Interiors” kategorisinde iF DESIGN AWARDS 2024'e layık görüldü.
-
Radisson Blu Hotel Kaş
-
Side Alma Restoran
-
Yeni bir Bienalin Eşiğinde: “Aura ve Sergilenebilirlik”*
Bienaller mevsimine girdiğimiz bu aylarda, sanat deneyimine ve bununla ilgili olarak bienallerin tarihine farklı bir açıdan bakmak mümkün mü? Damla Göre, bu soruyu, Walter Benjamin ve sanat eserinin giderek değişen alımlanışı aracılığıyla ele aldı.
-
Acaba Size “Antroposen” Yerine “Antreposen” Diyebilir Miyim?
Eğer mimari kararların da ekosisteminden söz ediyorsak, aradaki farkı ortaya koyan bir mimari eylemsellik, süreci bütünüyle bambaşka bir modele sıçratacak bir kurgulama potansiyeline sahip.
-
Bir Halk Sağlığı Sorunu Olarak Bienaller
16. İstanbul Bienali’nin, doğrudan veya dolaylı yoldan ilişkili olduğu halk sağlığı problemlerini bertaraf etmesi için, asbestli mekanları terk-i diyar eylemesi tek başına yeterli olmayabilir.
-
Vardiya: Esnasında ve Sonrasında
16. Venedik Bienali Uluslararası Mimarlık Sergisi’nde mimarlık öğrencilerini vardiyalar halinde sürece dahil eden Türkiye Pavyonu’nu ve düzenlenen 13 farklı atölyede elde edilen birikimi, projenin küratörleri ile konuştuk.