Londra Tasarım Müzesi Yeni Evine Taşındı

Tarihi 1960'lara uzanan Commonwealth Institute yapısı, 2007 yılında başlayan süreç sonunda Londra Tasarım Müzesi’nin yeni evi olarak bugün ziyarete açılıyor. Parabolik forma sahip orijinal bakır çatı örtüsünün korunduğu projede strüktürel tasarım ve cephe OMA ile Allies and Morrison tarafından yenilenirken, iç mekan tasarımı ise John Pawson tarafından yapıldı.

fotoğraf: gravity road
fotoğraf: luke hayes
fotoğraf: luc boegly + sergio grazia
fotoğraf: nick guttridge
fotoğraf: luc boegly + sergio grazia
fotoğraf: luc boegly + sergio grazia
fotoğraf: luc boegly + sergio grazia
fotoğraf: luc boegly + sergio grazia
fotoğraf: luc boegly + sergio grazia
fotoğraf: luc boegly + sergio grazia
fotoğraf: luc boegly + sergio grazia
fotoğraf: luc boegly + sergio grazia
fotoğraf: luc boegly + sergio grazia
fotoğraf: luke hayes
fotoğraf: luke hayes
fotoğraf: luc boegly + sergio grazia

Müzenin mekansal ihtiyaçlarını karşılamak adına strüktürde temel değişiklikler yapılmış ve mevcut plan izinden yapılan kazı ile toplam yerleşim alanı 6.000 metrekareden 10.000 metrekareye çıkarılmış. Yeniden kurgulanan iç mekan organizasyonunda ise mekanlar ahşap yüzeylerle sıcak bir atmosfer yaratan atriumun etrafına yerleşiyor. Atrium etrafında ilerleyen dolaşım, bakışları katlar boyunca kendini sergileyen beton çatı strüktürüne yönlendiriyor. Müzenin en üst katı, sergileme tasarımı Studio Myerscough tarafından yapılan kalıcı sergiye ayrılmış durumda. Giriş ve zemin altı katta ise geçici sergiler için iki salon ayrılmış. Müzede ayrıca bir kütüphane, 200 kişilik bir oditoryum, bir restoran, bir kafe, arşiv odaları, mağaza, eğitim odaları ve Universal Design Studio tarafından tasarlanan bir üyeler odası bulunuyor.

Yapının cephesi çift katmanlı bir cam cephe ile tamamen yenilenerek bugünün teknik yapı standartlarına uygun hale getirilmiş. Işık kontrolü ve izolasyon gibi teknik iyileştirmelerin yanında, binanın orijinal görüntüsüyle benzerlik yakalamak adına ise yine geometrik bir dil ve mavi cam tercih edilmiş. Enstitünün ilk halinin titizlikle incelenerek bugüne uyarlandığı peyzaj tasarımı ise West 8’e ait.

Etiketler:

Ne düşünüyorsunuz?

0 yorum TARTIŞMAYA KATIL

İlgili İçerikler: