Mekanın Rengi

Kullanılmış malzemelerin yeniden kullanımıyla inşa edilen merkez, oluşturduğu rotayla ziyaretçilerine renkli bir sanat deneyimi sunuyor.

Yerel sanat kurumları için bir sanat kampı olan geçici ziyaretçi merkezi, farklı programlar sağlayan denizaşırı konteynırların yeniden kullanımıyla yapıldı. Düzeni tam anlamıyla zemin kotunda koruyarak ve köy üzerinden bir yola yönlendirerek sadece konuları içine alarak değil, ama aynı zamanda çeşitli mekanlar arasında, bir çatıyla veya açık havayla kapatıldı. Böylelikle arazi geçirgenliği bütünüyle korunurken sosyal mekan çeşitliliği sağlandı.

ooze architects, ziyaretçi merkezi, emscherkunst

Ziyaretçi merkezinden sanat kampına kadar olan kısmı kapsayan ve Rhein-Herne kanalını Lindnerstrasse’ye bağlayan bu yol boyunca farklı aktiviteler mekana yerleştiriliyor. Köy boyunca seyahat ve aktiviteler dizisi bisiklet kiralama, bilgi, kafeler, market, sinemadan çıkıp, sanat üretimi ve eğitimle beraber sanatçı köyüne doğru ilerliyor ve nihayetinde sanatçı konutlarına ulaşıyor. Yol; çakıl, bahçe, çiçek alanları gibi farklı zemin malzemeleri ve yüzeyleriyle tanımlanıyor. Çatı ise; konteynırları gölgeliyor, elemanların altından korunaklı bir alan yaratıyor ve kullanıcılara mekansal bir renk deneyimi sunuyor.

Etiketler:

Ne düşünüyorsunuz?

0 yorum TARTIŞMAYA KATIL