Mevcutu Benimsemek

Leth & Gori tarafından yenileme projesi gerçekleştirilen Elephant House, eski şapelin mevcut niteliklerini benimserken bir yandan da yeni işlevler için yeni bir malzeme paleti ve geniş açıklıklar öneriyor.

Elephant House, 1880’lerden kalma mevcut bir şapeli bir etkinlik merkezi ile Kopenhag Kanser ve Sağlık Merkezi'ne bağlı bir topluluk merkezine dönüştüren bir proje. Yapı, fitness ve antrenman, farkındalık, yoga, tartışma grupları, etkinlikler ve daha fazlası için yeni alanlardan yararlanacak farklı rehabilitasyon programları sunuyor. Elephant House 2009'dan beri Nord Architects Copenhagen tarafından bitişik bir binada yer alan merkezin bir eki olarak işlev görüyor.

Elephant House adlı eski şapelin dönüşümüyle yapının yeni kullanıcıları olan kanser hastalarının gün ışığı, sıcaklık, otantik malzemeler ve detaylarla tarihi binanın işçiliğini ve özgün niteliklerini fark edecekleri yeni bir mekansal tasarım amaçlandı. Ve proje, Kopenhang Mimarlar Odası tarafından 2019 yılında Store Arne Ödülü’ne layık görüldü.

Proje, tarihi binanın mevcut niteliklerini ve zaman içinde bırakılan izleri önemsiyor ve değerlerini öne çıkarmayı amaçlıyor, basit ve otantik ahşap strüktürler, mozaik zeminler ve kalker taşı duvarlar… Malzemeler ve renk şemaları, tarihi binanın, örneğin süslü ahşap tavanlarının dikkatli bir şekilde okunması ve dönüştürülmesinden yola çıkılarak belirlendi. Yeni çift çelik cam kapılar ve Kopenhag yeşili boyalı büyük çelik pencere, mekanların bolca ışık almasını sağlıyor. Masif mavi kapılar, siyah kulplar, koyu kırmızı MDF’den mobilya elemanları, paslanmaz çelik mutfaklar ve kırmızı lake radyatörler, yeni mekanların şimdiki zaman ile geçmiş arasındaki bağını güçlendiriyor.

Yapı, Kopenhag Belediyesi ile DSP Plus ve yüklenici Jakon arasındaki yeni stratejik ortaklığın ilk gerçekleştirilmiş projesi. Leth & Gori, tüm tasarım ekibini danışman ve mimar olarak yönetti. Projenin kalitesi, ilgili tüm tarafların güvenine, merakına ve güçlü bağlılığına dayalı olarak merkezin gelecekteki kullanıcıları, personeli ve yöneticileri ile kapsamlı bir diyalogun doğrudan sonucu.

Zemin kat planı
Kesit
Zemin kat aksonometrik perspektifi
Birinci kat aksonometrik perspektifi

Etiketler:

Ne düşünüyorsunuz?

0 yorum TARTIŞMAYA KATIL

İlgili İçerikler: