Mimarlar Odası Tarihinden Portreler: Nur Akın Yayımlandı
TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi “Mimarlar Odası Tarihinden Portreler” dizisinin yeni kitabı Nur Akın'ı yayımladı. Nur Akın ile yapılan kapsamlı söyleşide dile getirilenler, sadece bir akademisyenin portresi olarak değil, ülkemizdeki mimarlık eğitiminden meslek ortamına, koruma kültürü alanındaki çabalara kadar bunca yıllık yaşanmışlığın, zengin bir üretkenliğin dökümü olarak da görülebilir.
Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, mimarlık meslek ortamına farklı yönleriyle katkı yapmış, iz bırakmış meslek büyüklerimizle “Mimarlar Odası Tarihinden Portreler” dizisi kapsamında sözlü tarih görüşmeleri gerçekleştiriyor. Bu aktörlerin yaşamlarından aktarabildikleri, belgeler ve görsellerle birlikte derlenerek kitaplaştırılıyor.
Dizi editörü: H. Bülend Tuna
Kitap editörü: Işıl Çokuğraş, Ceylan İrem Gençer
Yayına hazırlayan: Fatma Öcal Al
Tasarım, uygulama: Ebru Laçin Kilci
Kapak tasarımı: Nilgün Kara Babacan
Yayınevi: TMMOB Mimarlar Odası İstanbul BK Şubesi Yayınları
Basım tarihi: Kasım 2019
ISBN: 978-605-01-1313-6
İlgili İçerikler:
-
Mimarlıkta Bağımsız Bir Duruş: Ahsen Yapanar
“Ahsen Yapanar / Alargada Mimarlık Sergisi”, Türkiye mimarlık tarihinin özgün figürlerinden Ahsen Yapanar’ın mesleki yolculuğunu gözler önüne seriyor. İç mimar Emir Elmaslar'ın titiz bir araştırma sürecinin ürünü olan sergi, Yapanar’ın projelerini ve yaşamını, bağımsız bir teknenin duruşunu simgeleyen “alargada” kavramıyla anlatıyor. Emir Elmaslar ile bu serginin hazırlık sürecini ve Ahsen Yapanar’ın özgün mimarlık anlayışını konuştuk.
-
Saklayarak Saklamamak: Reichstag
Mimarlık pratikleri süresi içerisinde, zamanın bir bölümünde dönemin toplumsal döngü ve olgularından doğrudan etkilenen Reichstag yapısı, kişisel bağlamını ve anlam kodunu oluşturduğu kurgudan sıyrılmalar-kopmalar-ayrılmalar yaşayarak, bir başka zamanda, bir başka bağlamda, bir başka çevreyle, ona göre tekinsiz bir ortamda yeni anlam kodunu oluşturmak ile ilişkili bir uğraşa sahip.
-
“Ankara'da İz Bırakan Mimarlar: Kadri Erkman” Kitabı Yayınlandı
-
Peter Collins'ten Dev Bir Yapıt: Modern Mimarlıkta Değişen İdealler
-
Dünyanın Kronoplanı
2021 Temmuzunun başlarıydı; BTF’nin (ESOGÜ Mimarlık Bölümü'nün yıllardır süregelen mümbit öğrenci etkinliği Bademlik Tasarım Festivali’nin) davetine nihayet icabet ederek atölye açmayı kabul etmiştim.
-
Anadolu’nun İmarında Yarışmalar: 1930 - 1990 Kitabı Yayınlandı
-
7. Ulusal Mimari Koruma Proje ve Uygulamaları Sempozyumu Başvuruları Uzatıldı
-
“YILLIK: Annual of Istanbul Studies” İstanbul Odaklı Özgün Yazıları Bekliyor