Mimarlık ve Eğitim: Nereye?
2001 yılından başlayarak iki yıl arayla gerçekleştirilen Mimarlık ve Eğitim Kurultayları; mimarlık eğitiminin ve mimarlığın sorunlarına formasyon, yeniden yapılanma, süreklilik, değişim, yetki, gelişim, çeşitlenme ve dayanışma temellerinde çözüm aramayı amaçlıyor. Etkinlik, meslek ortamı ve üniversiteler arasında işbirliği sağlayacak yöntemleri araştırıyor. Bu yıl 12-13 Kasım tarihlerinde sekizincisi düzenlenen etkinlik “Mimarlık ve Eğitim: Nereye?” temasıyla Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşiyor. Etkinliğin birinci gün programı “Mimarlık ve Toplum” konusuna odaklanırken ikinci gün programındaysa “Mimarlıkta Eğitim Politikaları”nı tartışıyor. Etkinliği canlı izlemek için linke tıklayabilirsiniz: www.mo.org.tr/mek
Ne düşünüyorsunuz?
İlgili İçerikler:
-
Mimari Kritik Üzerine Notlar
Nurbin Paker moderatörlüğündeki Stüdyodan Notlar'ın bu ayki ve son yazısında Deniz Aslan, stüdyoda mimari kritiğin önemini, mimarinin ve mimarın oluşumundaki rolünü masaya yatırıyor.
-
Bir Düşey Atölyeden Notlar
Stüdyodan Notlar'da bu ay Özgür Bingöl, düşey atölye deneyimlerinden yola çıkarak tasarım sürecinin aşamalarını masaya yatırıyor.
-
Eskiz ve Birimi Çizgiye Dair Kavramsallaştırma Denemesi Notları
Stüdyodan Notlar'ın bu ayki konuğu Burak Altınışık, niteliksel ve niceliksel özellikleri üzerinden eskizin nasıl bir düşünme aracı olabileceğini araştırıyor.
-
Stüdyo Eğitiminde Reddimiras Mümkün mü?
Stüdyodan Notlar'da bu ay Haluk Zelef modern mimarlık mirasının ve yerel uygulamalarını yerinde görüp deneyimlemenin tasarım stüdyosuna katabileceklerini kaleme aldı.
-
Bir Mimari Tasarım Stüdyosu Ekolü: İTÜ
Stüdyodan Notlar'da bu ay Ayşe Şentürer İTÜ mimari tasarım stüdyosu ekolünü tasarım ekseni, stüdyo çeşitliliği ve seçim özgürlüğü üzerinden değerlendiriyor.
-
Mimarlık Eğitimi Müfredatlarının Akreditasyonlar Işığında Yönetilmesi
Stüdyodan Notlar'da bu ay Sedef Doğaner ve Şebnem Önal Hoşkara ABD Ulusal Mimarlık Akreditasyon Kurulu NAAB'nin yakın zamanda geçirdiği değişime ve mesleğin dönüşümüne paralel olarak mimarlık eğitiminin nasıl evrilebileceğini kaleme aldılar.
-
İnsanlığın Ortak Mirası Ayasofya’nın Evrensel Değerleri Korunmalıdır
-
Mimarlık Eğitimini Mimarlık Eğitimi Yapan Bağzı Şeyler*
Stüdyodan Notlar'ın yeni yazısında Sevgi Türkkan, uzaktan eğitimle birlikte yeniden üretilen mimarlık eğitimi yaklaşımlarını ortaya seriyor.