Montreal’de Hikaye Zamanı
Her yıl Montreal’de düzenlenen Luminothérapie festivali kapsamında tasarlanan Loop adlı yerleştirme, görüntü, ışık ve müzikle zenginleşen 13 adet interaktif tekerden meydana geliyor. Filmlerin öncüsü kabul edilen zoetropların müzik kutusu konseptiyle birleştiği tasarımlar, iki kişinin oturabildiği mekanlar yaratıyor. Hareket mekanizması ise kol gücüyle hareket ettirilen tek vagonlu demiryolu taşıtlarından esinleniyor. Her birinde 24 kareden oluşan farklı hikayeler yer alan dev zoetroplarda, kontrol kolu hareket ettirildiğinde müzik çalmaya ve görüntüler dönerek hikayeyi anlatmaya başlıyor. Siyah beyaz karelere, çekilen ilk filmlerdeki görüntüleri anımsatan ve karelerin geçişini vurgulayan titrek ışıklar da eşlik ediyor. Müziğin ve görüntülerin hızı, katılımcıların hareket hızına göre belirleniyor.
Sanatçılar Olivier Girouard ve Jonathan Villeneu tarafından tasarlanan yerleştirme video prodüksiyon şirketi Ottoblix ile birlikte geliştirilmiş. 3 ayda tasarlanan yerleştirmenin kurulumu ise 800 saatte tamamlanmış. 29 Ocak tarihine kadar Montreal’de kalacak olan yerleştirme daha sonra farklı şehirlerde yolculuğuna devam edecek.
İlgili İçerikler:
-
Barrio de San Ingnacio'nun Merkezinde Bir Pavilyon
-
Théâtre de Verdure
-
Papillon Dağ Evi
-
L’École de l’Étincelle
-
Boyacı Dükkanı
-
AnkaraAks Almanya Augsburg'daki Tiyatro Meydanı'nı Dönüştürecek
-
Kamusal Alan Bir Mekân Değildir!
Günümüzde çok sık karşılaştığımız "algı yönetimi" olarak ifade edilen manipülatif eylemin, nasıl etkili olabildiğini, nasıl etkili kullanabildiğini anlamak için araçlarını iyi tanımlayabilmemiz önemli. Bu eylemin karşılıklı bir etkileşim olduğu ve eyleyenin değil eylenenin de bu durumdan sorumlu olacağı bir gerçek. Ama bu yazının derdi ne eyleyen ne de eylenen ile ilgili…
-
Mersin’de Mahalle Ölçekli Organizasyonlar için Bir Dayanışma Mekanı: MECRA