Nefes Aldıran Boşluk

Yoğun yapı dokusu içindeki küçük bir arazide gerçekleştirilen konut projesi, sınırlı dış mekan alanını ayrıca ele almak yerine tasarımın içine katıyor ve sahip olduğu açıklık ile nefes alan bir ev ortaya çıkarıyor.

Takuro Yamamoto tasarım ofisi tarafından Tokyo'da tasarlanan evde tasarımın çıkış noktası, burada yaşayacak çiftin güneşten olabildiğince yararlanarak açık havada yoga yapabilecekleri bir teras isteği doğrultusunda tetiklenmiş. İç mekandaki yaşam alanları belirli bir metrekarede tututularak geri kalan bölümde oluşan boşluk, evin organik bir uzantısı olarak devam eden teras olarak değerlendirilmiş.

fotoğraflar: takuro yamamoto
zemin kat planı
depo kat planı
2. kat planı
3. kat planı
görünüş
görünüş

Yapının batı yakasına iç mekanlar yerleştirilirken, komşu evin alçak garajı karşısında kaldığı için görüşü açık olan doğu yakası teras olarak tasarlanmış. Şehrin yoğun dokusu içinde ferah mekanlara sahip olmanın zorluğuna karşı teras alanı mümkün olduğunca geniş tutulmış. İç mekandaki alan ihtiyacını gidermek üzere, zemin kat ile 1. kat arasına bir depo alanı yerleştirilmiş. Böylelikle daha yüksek seviyeye çekilen 2. kattaki salon ve 3. kattaki yatak odasında da eve nefes aldıran boşluklardan ve doğal ışıktan yeteri kadar faydalanabilmek adına geniş pencereler tercih edilmiş.

Etiketler:

Ne düşünüyorsunuz?

0 yorum TARTIŞMAYA KATIL