Paralel Dünya
Kültürel hafıza ve kimliklerin şehirde oluşan formlar ve kurgular üzerindeki rolüne odaklanan mimar ve fotoğrafçı Jan Vranovsky, Japonya ve Doğu Asya’da çektiği karelerde özel olarak tasarlanmadan ya da planlanmadan kendiliğinden şekillenen mimari detayların peşine düşüyor. Kent peyzajında, özellikle daha az bilinen ya da görmezden gelinen bölgelerde, beklenmedik kültürel öğelerin formlarda, kompozisyonlarda ve detaylarda yansımalarını belgeleyen “Parallel World” serisi kendi kendine bir yaşam şekli oluşturan mimari ekosistemi inceliyor. Bu ekosistemde strüktürler politik ya da estetik öğretilerle değil; tamamen sosyal, tarihi, doğal ya da ekonomik şartlar üzerinden şekilleniyorlar. İnsan egosunun sahneye çıkmadığı, mevcut koşulların birincil etken olduğu mimari ürünler ortaya çıkıyor. Kimi kültürel ve tarihi referansları işlevsellikle besleyen uygulamalar, teknolojik çağda yerel Japon mimarlığı için örnekler yaratıyor.
Ne düşünüyorsunuz?
İlgili İçerikler:
-
Bir Yürüyüş
Sabah uyanıyorum, aklıma ilk gelen dün akşam laboratuvarda başlatıp lojmana döndüğüm deney. Sonucu bir saate alacağız, acele etmenin alemi yok ama merak işte.
-
Tuğlalar Üzerindeki İzler
Tuğlalarla kurulu çemberleri görünce siz de benim gibi bunun bir Louis Kahn binası olduğunu bir çırpıda anlamış olsanız gerek.
-
Mimari Fotoğraf Ödülleri 2018 Kazananları Belli Oldu
-
The Architectural Photography Awards 2018
-
Hangzhou Modern Mimarlığını Haritalamak
-
Bitimsiz Keşif
-
Bir Labirentin İzinde
Dünyada bırakılmışların, insan ve kurumların, ışık ve hayallerin eşlik ettiği Louis Kahn, mimarın ötesinde bir figür.
-
799 Dakika