Sadecesuekle
"Lezzet Hapları" tasarımı ile Defne Koz ve Marcus Susani oldukça pratik bir yemek anlayışı önererek son zamanlarda oluşan aşçılık eğilimlerine itiraz ediyorlar ve moleküler aşçılıkla endüstriyel tasarımdan faydalanan yemek malzemeleri oluşturuyorlar. Bütün bir yemek sürecini, yemeğin kendisinden yemeği hazırlamak için kullanılan malzemelere kadar tasarlıyorlar. Teknolojiyi, doğalı ve sentetiği bir araya getirerek eğlenceli bir deneyim sunuyorlar.
Geçmişten beri düşünülen hap biçiminde kapsüllerle hızlıca ve sadece beslenmeye yönelik yemek hazırlama fikrini tasarlamaya girişen tasarımcılar yemeğin geleceğine yeni bir anlayış getiriyor. Yaptıkları teklifte sadece su ekleyerek yemeğe dönüştürebileceğiniz "Lezzet Hapları" ve bu işlemi gerçekleştirebileceğiniz beş adet endüstriyel tasarım ürünü bulunuyor. Taze meyve ve sebze, baharat, proteinli ve lifli besinler, aromatik kapsüller var. Her çeşit besin için de başka bir mutfak aleti kullanılıyor.
Hızlı yemek hazırlama ve yeme anlayışını farklı bir boyuta taşıyarak hem taze besin kullanımını destekliyor, hem de hazırlama süresini en aza indiriyorlar. Günümüzde hızlı yemek anlayışı, gıdaların besin değerini düşürüp yemekleri daha da sağlıksızlaştırırken bunun aksi bir yaklaşım öneriyorlar. Gündelik hayatın en çok yer kaplayan alışkanlıklarından birini sorgulayan manifesto, geleceği daha taze bir hale getirerek ilerlemenin yollarını oluşturmaya en temelden başlamış.
İlgili İçerikler:
-
“Geleceğe Yadigâr” Değerlendirme Süreci Sonuçlandı
-
4. İstanbul Tasarım Bienali’nin Katılımcıları Açıklandı
-
4. İstanbul Tasarım Bienali Beyoğlu’nda Altı Mekana Yayılıyor
-
4. İstanbul Tasarım Bienali’ne Başvurular İçin Son Gün 15 Aralık
-
4. İstanbul Tasarım Bienali'nden Açık Çağrı
-
Galataport: Sıfıra Sıfır
Denize ve kente sıfır konumlanan Galataport projesi ile İstanbul'un kıyı kullanımına dair ne türden olanakların es geçildigini Ersen Gürsel, Haydar Karabey, İclal Dinçer ve Tavit Köletavitoglu ile konuştuk.
-
4. İstanbul Tasarım Bienali’nin Küratörü Belli Oldu
-
Etki-Tepki
Ahmet Doğu İpek, Can Altay, Merve Ünsal ve Sinan Logie ile gelecekte sanatsal üretim ile kent ilişkisinin izleyebileceği yeni rotaları konuştuk.