Şehir Hepimizin 55. Bölüm: İklim Değişikliği Kentlerde Yönetilebilir Mi?
İstanbul Hepimizin girişimi tarafından hazırlanan Şehir Hepimizin programında Engin Gürsel’in konuğu Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu oldu. Programda, küresel iklim değişikliğinin neden olduğu olayların kentlerdeki sonuçları ve yönetilip yönetilemeyeceği ele alındı.
Ne düşünüyorsunuz?
İlgili İçerikler:
-
Üretim Mekanını Paylaşmak
-
Stüdyoda Sürdürülebilirliğin Dayanılmaz Ağırlığı
Stüdyodan Notlar'da bu ay Ayşen Ciravoğlu, sürdürülebilirliği tasarım stüdyolarında ters köşeden ele almaya çalışırken karşılaşılan zorlukları kaleme aldı.
-
COVID-19, Politikleşen Kent ve Müşterekler
Kentin Muhalif Yüzü'nde bu ay Fırat Genç, COVID-19 salgını dahil içinde bulunduğumuz çoklu kriz ortamında şehirleri müşterek olarak görmenin potansiyellerini öne sürüyor.
-
Kentsel Popülizm? Kentsel Siyasetin Güncel Koşulları ve Olasılıkları
Kentin Muhalif Yüzü'nde bu ay Bülent Batuman, kentsel politikaları biçimlendirmek ve demokrasi talebini dile getirmek için sol popülizmin olasılıklarını araştırıyor.
-
"Mülk Allahındır": Güncel Sanat, Özel Mülkiyet ve Kentsel Mücadele Üzerine bir Deneme
Begüm Özden Fırat, Neriman Polat'ın "Mülk Allahındır" işi üzerinden Türkiye kentleşmesini ve de mülksüzleştirme süreçlerini okuyor.
-
Şehir Hepimizin 145. Bölüm: Yedinci Kıta - 16. İstanbul Bienali
-
Şehir Hepimizin 144. Bölüm: Distopya, Ekoloji ve Roman
-
Şehir Hepimizin 139. Bölüm: Türkiye'deki Suriyelilere Yönelik Algı, Tutum ve Davranışlar