Bitki Olarak Şehirde Yaşamak
Rus tasarımcı Maxim Scherbak tarafından geliştirilen proje, kentsel dokuda yer alan ve görünüşte hiçbir şeyin yetişmeyeceği alanları taklit eden modüller ile bitkilerin hayatta kalma potansiyellerini gözlemliyor.
Mimari yapı parçalarına benzeyen minyatür birimler, aslında Maxim Scherbak tarafından geliştirilen ve bitkilerin uygun olmayan şartlarda hayatta kalma potansiyellerini araştıran bir deneyin parçası. Moduller, gerçek hayatta karşımıza çıkan kentsel koşulları simgeliyorlar. Bunlar; parmaklıklar arasındaki boşluklar, beton yapılar, kaldırım taşları, havalandırma boruları, kanalizasyon kapakları gibi aslında hiçbir şeyin yetişemeyeceği kentsel doku parçaları. Moduller birleştiğinde, yerleştirilen bitkilerin ışığa ulaşmak için kendi yollarını bulmak zorunda olduğu senaryolar oluşuyor.
Ne düşünüyorsunuz?
İlgili İçerikler:
-
Cephede Kontrolsüz bir Öğe: Perde
Konutların hem iç mekan düzenlemeleri hem de kent silüetindeki görünümlerinde belirleyici olan perdelerin cephe tasarımdaki yeri ne?
-
Kentsel Tasarımda Katılımcı Diyaloglar
Bilgen Coşkun ve Dilek Öztürk, UN-Habitat'tan Christelle Lahoud, Pontus Westerberg ve Klas Groth ile günümüzde katılımcı planlama anlayışı ve akıllı şehir tasarımı üzerine konuştu.
-
Kent Ötesi Bağlantı
-
27. Kentsel Tasarım Sempozyumu
-
Gündelik Hayatın Kent Tasarımına Yansıması
-
Gerçeküstü Uğrak
-
Kasabanın Gündeliğini Tasarlamak
-
Müphem Çizgiler