2015 Grants Seçkisi Açıklandı

1956 yılında kurulan Graham Foundation bu yılın ödül almaya hak kazanan 49 yenilikçi mimarlık projesini duyurdu. Multimedya yerleştirmelerinden müze retrospektiflerine, belgeselden akademik dergilere pek çok alanda katılımın bulunduğu 2015 Grants yarışması, verdiği para ödülüyle katılımcıları daha iyi ve yenilikçi projeler üretmeye teşvik ediyor.

grace of intention / florian joy
biyoplastics / meredith miller
hippie modernism / andrew blauvelt
vessel of change / bill ferehawk

Graham Foundation’ın bu yıl seçtiği projeler arasında tanıdık isimler bulunuyor. Norikata Minami’nin 2011 yılında Nakagin Kapsül Kulesi’nin cephesini konu edindiği fotoğraf, kazanan projelerden biri. Fotoğraf, Minami’nin kapsül mimarlığı üzerine hazırladığı bir kitapta yer alıyor.

Görsel metni

Bir diğer kazanan proje ise SelgasCano ekibinin tasarladığı Serpentine Pavyonu oldu. Ziyaretçilere gizli ve renkli bir koridor deneyimi sunan projeyle ilgili daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Görsel metni

Andrew Blauvelt’in 60’lı yılların sanat, mimarlık ve tasarım kültürünü anlattığı "Hippi Modernizmi" kitabı da bir diğer kazanan proje. Hernan Diaz Alonso’nun Doku adını verdiği dijital imaj çalışmaları, Florian Joy’un fotoğraf sergisi, Bill Ferehawk’ın “Vessel of Change” adlı filmi de kazanan projeler arasında yer alıyor. 2015 Grants’da ödül almaya hak kazanan çalışmalarla ilgili daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Etiketler: