Amed Kentsel Araştırma Atölyeleri Başlıyor
TMMOB Mimarlar Odası Diyarbakır Şubesi ve Başka Bir Atölye birlikteliğinde Mart ve Nisan aylarında Diyarbakır'da bir dizi kentsel araştırma atölyesi başlıyor. Atölyeler ile birlikte mimari belgeleme, koruma, müzeleştirme ve yeniden inşa süreçlerini Diyarbakır özelinde tartışmaya açmak hedefleniyor.
Dizinin temel amacı, Diyarbakırlı ve bölgeli mimar, tasarımcı, öğrenciler ve araştırmacılarla birlikte “araştırmacı” ve “araştırılan” hiyerarşisi dışında, bir kentsel araştırma yönteminin kurgulanmasını deneyimlemek. Bunu bilgi dolayımıyla kurulan iktidarın müdahalesinin önüne geçerek kullanıcıların eşit bir düzlemde mümkün kılmak adına ilk atölye 23-24 Mart 2019 tarihinde Diyarbakır'da Ahmet Doğu İpek, Emre Özyetiş, Pelin Kaydan kolaylaştırıcılığında “Hareket Halinde Yürürçizer” başlığıyla düzenlenecek.
İki günlük atölye boyunca hareket halinde yürür-çizerler olarak Diyarbakır'da yaşanan yıkım ve (yeniden) inşa süreçlerine dair belge ve veri biriktirmek amaçlanıyor. Ayrıca üretimlerin diğer atölyelerde kullanılması ve yaz okulu olarak kurgulanan uzun süreli bir atölye için yöntem araştırmasına katkı sağlaması amaçlanıyor.
Araştırma Atölyelerinin genel çerçevesi, detaylı bilgi ve güncellemeler ve atölyeye katılım için: amedkentatolyesi.org

Ne düşünüyorsunuz?
İlgili İçerikler:
-
Bir Düşey Atölyeden Notlar
Stüdyodan Notlar'da bu ay Özgür Bingöl, düşey atölye deneyimlerinden yola çıkarak tasarım sürecinin aşamalarını masaya yatırıyor.
-
Geçirgen Geçit
-
İstanbul'u Kentsizleştirme Atölyesi Sonuç Raporu
İstanbul, Türkiye’nin eşitsizlik, yoksulluk, evsizlik ve birçok sosyal sorununun merkezi olmasına ek olarak ekolojik açıdan da yıkımın merkezidir.
-
İçerici Çerçeveler
-
Venedik Bienali 17. Uluslararası Mimarlık Sergisi Türkiye Pavyonu için Açık Çağrı
-
Atölye, Kyu Collective Bünyesine Katıldı
-
Bimfili: Değer ve Farkındalık Platformu
-
Bademlik Tasarım Festivali 2019 Başvuruları Açıldı