Ayrışan Denge

Mekan kurgusu ürünlerin biçim ve niteliklerine göre tasarlanmış mağaza projesi, farklılaşan sergileme birimleri ve marka temasından aldığı ilhamla müşteri etkileşimini artırmayı hedefliyor.

Klima üreticisi Gree’nin İstanbul’daki bayrak mağaza projesi, ürünlerin sergilenip tanıtıldığı mekanın tasarımıyla beraber, markanın Türkiye’deki tanınırlığını artırma odaklı geliştirilen bir mimari konsepti içeriyor.

İki bölümden oluşan mekanda ön kısım klima sergileme, resepsiyon ve toplantı odası işlevlerine ayrılırken arka kısım çalışan ofisleri, seminer odası ve ıslak hacimler olarak planlandı. Ön kısımdaki iç kurgu, klima sergileme ve resepsiyon olarak ayrışan iki işlev etrafında şekillendi. Bu bölümler arasında bulunan ana dolaşım aksı, zemin kaplaması farklı tutularak özelleştirildi.

Teşhir alanının tasarımı, duvar yüzeyleri üzerinde sergilenmesi planlanan klima grupları ile gerek tasarımı gerekse teknolojik yönüyle diğer ürünlerden ayrılan silindirik formdaki salon tipi klimaların yerleşim kurgusu üzerinden oluşturuldu. Farklı yapıdaki ürünlerin merkezde tutulması ile orta ada ayrı bir iç vitrine dönüştürüldü. Split klimaların özellikleri ve teknik detayları, altlarında bulunan panolarda grafik bir dille açıklanırken ürünlerle ilgili daha detaylı bilgiler için sergileme elemanlarının bir parçası olarak tasarlanan tabletlere yer verildi. Bunun sonucunda müşterinin, ihtiyaç duyduğu özelliklere sahip ürünlere rahatça ulaşabilmesine ve markanın teknolojik altyapısının sergileme alanında da temsil edilmesine imkan tanınmış oldu.

Markanın ana hedefi olan “her yerde herkes için ısıtma ve soğutma” temasından ilham alınarak tasarlanan ana vitrin, klima konseptinin mağaza dışından kolaylıkla algılanabileceği “soğutan” ve “ısıtan” havanın görsel olarak soyutlanması fikriyle ifade edildi. Mavi/soğuk ve kırmızı/sıcak renk tonlarının birbirine geçişlerinin vurgulanması ve bu konsepti tamamlayıcı tabela tasarımı ile ana vitrinin mimari açıdan özel bir niteliğe sahip olmayan binadan ayrışarak öne çıkması amaçlandı. Isı kavramının soyutlaması olarak ele alınan renklere, iç mekanda da sıcak ve soğuk dengesini yansıtacak şekilde yer verildi. Değişik noktalarda kullanılan farklı mavi tonlarıyla karşıtlık kuracak şekilde cesur, sıcak bir rengin toplantı odasını tamamen sarması planlandı. Malzemelerin de sıcak ve soğuk geçişlere atıfta bulunan bir bütünlük içinde, ahşap, metal ve cam dokuların bir kompozisyonu olarak hissedilmesi hedeflendi.

Etiketler: