BETONART Mimarlık Yaz Okulu'nun 20.'si Isparta’da Yapıldı
TÜRKÇİMENTO’nun 2002 yılından bu yana düzenlediği BETONART Mimarlık Yaz Okulu bu yıl Süleyman Demirel Üniversitesi ev sahipliğinde 15 - 24 Temmuz tarihlerinde yapıldı. Program kapsamında, üniversitelerin mimarlık bölümünde okuyan ve 4. sınıfa geçen 18 öğrenci, beton malzemeyi hem teorik hem uygulamalı tanıma fırsatı veren atölyelere ve saha uygulamasına katıldı.
Küratörlüğünü Begüm Yılmaz Bilgin ve Caner Bilgin’in, moderatörlüklerini Doç. Dr. Hatice Gökçen Özkaya, Dr. Öğr. Üyesi Duygu Köse, Yüksek Mimar Erhan Vural ve Yüksek Mimar Aygen Erol Çakır’ın yaptığı ve Türkiye’nin dört bir yanından mimarlık öğrencilerini bir araya getiren program “Timeless/Zamansız” temasıyla gerçekleştirildi.
Yaz okulunun kapanışında bir konuşma yapan Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan, doğaya karşı yapılan çalışmaların değil doğayla barışık olarak hayata geçirilen çalışmaların başarılı olduğunu vurguladı ve yaz okuluna katılan öğrencileri çalışmalarından dolayı kutladı.
TÜRKÇİMENTO CEO’SU Bozay: “Topluma Katkı Sağlamaya, Fark Yaratan Gençleri Desteklemeyi Sürdüreceğiz”
Yaz okulunun kapanışında düzenlenen plaket töreninde konuşan TÜRKÇİMENTO CEO’su Volkan Bozay da TÜRKÇİMENTO olarak, 2002 yılında bu programı uygulamaya başlarken gençlerin, teorik eğitimleri uygulamaya taşımasına imkan yaratmayı ve sektör öncüleriyle bir araya gelmelerini amaçladıklarını hatırlattı: “Her yıl üniversite ve üye fabrika iş birlikleriyle farklı şehirlerde bir araya getirdiğimiz öğrencilerimizin sayısı 500’ü aşmış durumda. Bu programlarda öğrenci olarak yer alan mimarlarımız şimdi Türkiye’nin önde gelen, adı herkesçe bilinen mimarları olarak ülkemize katkı sağlıyor. Bu da bizim için çok gurur verici oluyor. TÜRKÇİMENTO olarak, ekonomik rakamların, büyüme oranlarının ötesine bakmaya, topluma katkı sağlamaya, enerjileri ve çalışma azimleriyle fark yaratan gençlerin yanında olmaya, onları desteklemeye devam edeceğiz.”
Bozay, bu yıl küratörlüğünü Begüm Yılmaz Bilgin ve Caner Bilgin’in yaptığı yaz okulu programının temasının “timeless/zamansız” olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Çok kıymetli bir temayla yaz okulumuzun yirminci etkinliğini tamamladık. Bu yılın anlam ve önemi hem yirminci etkinliğimiz olması hem de Portland Çimento patentinin 200. yılı olmasıydı. Zamansızlığa vurgu yaptığımız bu projemizde Roma betonundan bugüne tarihsel bir serüven yaşadık.”
BETONART Mimarlık Yaz Okulu’nun kapanışında programa katılan küratörlere, moderatörlere ve öğrencilere plaketleri Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan ve TÜRKÇİMENTO CEO’su Volkan Bozay tarafından verildi.
Program çerçevesinde katılımcılar, Türkiye Cumhuriyeti Dokuzuncu Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel ve Göltaş Çimento eski Yönetim Kurulu Başkanı merhum Şevket Demirel’in anıt mezarlarını ziyaret ettiler ve TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Üyeleri Nihan Demirel Atasagun ve Neslihan Demirel ile bir araya geldiler.
BETONART Mimarlık Yaz Okulu, öğrencilerin yaptığı eserlerin sergilenmesi ve sertifika dağıtımıyla tamamlandı.
Sergi
BETONART Mimarlık Yaz Okulu’na katılan çeşitli üniversitelerin mimarlık fakültelerinde öğrenim gören 18 öğrencinin 47 beton reçetesi ile ürettiği 47 parçalık beton örneği Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlük Bahçesi’nde sergilendi. Öğrenciler bu çalışmaları projeleri de dahil olmak üzere 9 günde tamamladılar.
İlgili İçerikler:
-
BETONART Mimarlık Yaz Okulu'nun 20.'si Isparta’da Başladı
-
Mono Earth'den Kapadokya'da Atölye
-
MimED stajİstanbul 2024'e Başvurular Başladı
-
AURA & İPA Yaz Akademisi 2024 Başvuruları Başladı
-
UMÖB’24 Eskişehir’e Başvurular Başladı
-
BETONART Mimarlık Yaz Okulu 2024 Başvuruları Açıldı
-
UrbanLab: SAMDAQU Uluslararası Yaz Okulu'na Başvurular Başladı
-
Avrupa Mimarlık Öğrencileri Buluşması (EASA)'ya Başvurular Devam Ediyor