Modern Mimarinin İzinden 5 Kıta

Ödüllü fotoğrafçı Nicolas Grospierre’in kitap haline gelen serisi, beş kıtadan modern mimari örneklerini bir araya getiriyor.

Polonyalı fotoğrafçı Nicolas Grospierre ait olan ve kitap haline getirilen 200 fotoğraflık arşiv, dünyanın dört bir köşesinden modern mimarlık örneklerini belgeliyor. Mondernist Hareket ideolojisini yansıtan en iyi ürünler olarak gördüğü mimari yapıların peşinden giderek farklı kıtalardaki karşılıklarını kayıt altına alıyor. Grospierre, “gelişim fikrinin vücut bulmuş hali” olarak tanımladığı bu yapıları, insanlığın daha iyi bir gelecek için kendi kendini mükemmelleştirme yetisine olan inancın bir yansıması olarak görüyor. Ancak aynı zamanda, fotoğraflarda görülen ve bakımsızlıktan bitap düşen yapıların sergilediği yenilgiyi de görünür kılıyor.

lübnan
litvanya
polonya
abd
iran
rusya
israil
lübnan
abd
polonya
ukrayna

Sanatçının arşivinde konutlardan idari yapılara, kiliselerden kütüphanelere ve bankalara kadar birçok farklı yapı türü bulunuyor. 5 kıtada çektiği 500’den fazla fotoğrafı “A Subjective Atlas of Modern Architecture” adlı bloğunda paylaşan fotoğrafçı, son olarak oluşturduğu bir şeçikiyi de “Modern Forms” adlı bir kitapta topladı. 1920-1989 yılları arasına odaklanan seri görsel anlamda güçlü bir form arşivi sunuyor.

Etiketler:

İlgili İçerikler: