Şeffaf İstila

Fransa’da gerçekleştirilen pavyon projesi yayılmacı bir politika izleyerek yerleştiği bahçeyi baştan sona kaplarken; mekansal ilişkileri, kıvrılarak ilerleyen yarı şeffaf malzemenin yarattığı geçirgen ve açık alanlar ile tanımlıyor.

Bir vakıf binasının geniş arka avlusu, SelgasCano tasarımı pavyon projesi ile canlanıyor. Metal strüktürün taşıdığı yarısaydam kaplama, dalgalanan hareketlerle bütün alana yayılırken kıvrımların arasında farklı aktiviteler için esnek alanlar oluşturuyor. Hafiflik, şeffaflık ve açıklık fikirlerinin tasarımı şekillendirdiği projede, kullanılan yüksek teknoloji malzeme pavyonu hem sağlam hem de su geçirmez kılarken; modüllerin birleşmesiyle ilerleyen form güneş ışığıyla etkileşerek gün boyu parlıyor ve bir gökkuşağı gibi farklı renkler oluşmasını sağlıyor. Biçimin organik ve esnek hareketleri ise doğal çevreye uyum sağlama çabasında. Şişme oturma birimleri birbirine bağlanarak ziyaretçilere konserler, atölyeler, sunumlar gibi çeşitli etkinlikler boyunca oturma, yaslanma ve uzanma imkanı veriyor.

selgascano,Pavillon Martell,pavyon,fransa
selgascano,Pavillon Martell,pavyon,fransa
selgascano,Pavillon Martell,pavyon,fransa
selgascano,Pavillon Martell,pavyon,fransa

Projenin mimarları Fransa’daki bu ilk çalışmalarında, proje yerinin geniş ve boş bir alan olmasını fırsat olarak görüp gelecekteki sanatçılara, mimarlara ve tasarımcılara ilham vermesi umuduyla, ana atmosferi tüm mekana yayılarak belirlemeye karar veriyorlar. Hafiflik ile geçirgenlikten beslenen estetik anlayışlarını yansıtan ekibin diğer bir belirleyici kararı ise tek bir ana malzeme ile çalışmayı tercih etmek olmuş. Böylece proje, José Selgas ve Lucìa Cano’ya yarattıkları konsepti deneyimlemek ve olasılıkları keşfetmek için özel bir fırsat sunmuş aynı zamanda.

Geçtiğimiz Haziran’da kullanıma açılan Pavillon Martell, sonrasında yeni bir yere taşınmak üzere 1 yıl boyunca Fondation d’Entreprise Martell avlusunda kullanıcılarıyla buluşacak.

Etiketler: