Bebe İçli Köfte

EN

İpek Baycan Architects tarafından tasarlanan Bebe İçli Köfte, Kadıköy, Suadiye'de yer alıyor.

Restoran, geleneksel Elazığ içli köfte üretimini güncel sunumlar eşliğinde son kullanıcıya ulaştıran özgün kimliği ile yeni mekanına kavuşurken, bu kurgusunu da yansıtan bir tasarım ile şekillendi. Geleneksel kimliğini çağdaş bir kurgu ile mekana yansıtan tasarım, mekanın potansiyelini en verimli şekilde kullanan bir restoran ortaya koydu. Tasarımda seçilen malzeme dokuları ve renk tonları da bu kimliği destekleyerek ortaya özgün bir mekan çıkartmayı hedefliyor. Terrazzo zeminin oturma alanlarını tanımlaması ve kontrastında yer alan sirkülasyon rotasının gri ve tarafsız bir mikrobeton ile hayat bulması net bir ayrışmayı beraberinde getiriyor.

Yaklaşık 75 metrekarelik alanda mutfak, bulaşıkhane ve servisleri barındıran restoranda aynı zamanda ürünlerin sunulduğu soğuk dolaplar özenle sergilendi; restoranın beklentisine uygun sayıda masa sayısı kurgulandı. Kapalı teras ve iç mekan, sirkülasyon alanının akışkanlığı ile bütünleştirilerek geniş bir oturum alanı sağlıyor. Bu planlama sayesinde genişletilmiş perspektiflere kavuşan mekan ziyaretçilerine konforlu bir yeme içme deneyimi sunuyor. Mutfak bölümü, servis barının arkasında yer alırken yarı geçirgen pencereler ile kamusal alandan algılanıyor ve dolaylı gün ışığı alıyor. Bulaşıkhane, kasa ve ıslak hacim mekanın arka tarafında optimum ölçülerde planlandı. Servisi kolaylaştıracak şekilde konumlandırılan servant alanı personel için uygun konforu sağlarken işleyişi kolaylaştırmayı hedefliyor.

Terra rosa ve gri tonların buluştuğu mekanda duvarlar dekoratif sıva ile bezendi. Duvarların zeminle olan bu sürekliliği sayesinde mekan olduğundan daha geniş algılanıyor. Ahşabın sıcak tonlarının gri doğal taş mermer masalar ile birlikteliği tutarlı bir uyum yaratıyor. Servis bankosunda kullanılan ahşabın geleneksel-güncel bir dilde kendini göstermesi; tasarımında kullanılan dokulu seramiğin dili ile de ana kurguya katkı sağlıyor.

Etiketler: