Betonart Mimarlık Yaz Okulu’nun 19.’su Edirne’de Gerçekleşti

TÜRKÇİMENTO’nun 2002 yılından bu yana düzenlediği ve Türkiye’nin dört bir yanından mimarlık öğrencilerini buluşturan Betonart Mimarlık Yaz Okulu Programı’nın 19.’su bu yıl 24 Temmuz - 1 Ağustos 2023 tarihleri arasında Edirne’de yapıldı.

Akademik danışmanlığını Prof. Dr. Didem Baş’ın, Küratörlüğünü Sacit Arda Karaatlı’nın, moderatörlüklerini Pınar Kesim, Can Tamirci ve Mehmet Ali Gasseloğlu’nun yaptığı Betonart Mimarlık Yaz Okulu’23’e katılan genç mimar adayları, beton malzemeyi hem teorik hem uygulamalı olarak tanıma imkanı buldu.

Pandemi nedeniyle verilen aranın ardından bu yıl Trakya Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Limak Çimento ve Çimentaş ana sponsorluğunda ve Chryso Türkiye (Saint Gobain) desteğiyle düzenlenen programa, üniversitelerin mimarlık bölümünde okuyan ve 4. sınıfa geçen 19 öğrenci katıldı. Betonart Mimarlık Yaz Okulu, etkinliğin son günü öğrencilerin yaptığı eserlerin sergilenmesi ve sertifika dağıtımıyla sona erdi. Kapanış programına, etkinliğin sponsorları olan Limak Trakya Çimento Fabrika Direktörü Serdar Çelik ve Çimentaş Trakya Fabrika Müdürü Mehmet Kızılbulut da süreç boyunca öğrencilerle birebir çalışan ekipleriyle katılım sağladılar.

Betonart Mimarlık Yaz Okulu’nu 21 yıl önce hayata geçiren TÜRKÇİMENTO, bu yıl tamamlanan programla birlikte güçlü ve sektör için büyük önem taşıyan bu alanda bugüne kadar 500’den fazla genç mimara ulaştı. Ülke ekonomisine katkı sağlamanın yanı sıra toplumsal kalkınmada etkin rol oynayan ve geleceğin mimarlarının sektörle tanışmasına öncülük eden program, beton malzemeyi hem teorik hem uygulamalı olarak tanıtma imkanı veriyor. Program, birçok üniversitede mimarlık ve iç mimarlık bölümleri için şantiye stajı olarak kabul ediliyor.

“Enerji ve Azimleriyle Fark Yaratan Gençlerin Yanındayız”
Betonart Mimarlık Yaz Okulu’nun kapanış töreninde konuşan TÜRKÇİMENTO CEO’su Volkan Bozay, “Her yıl üniversite ve üye fabrika iş birlikleriyle farklı şehirlerde bir araya getirdiğimiz öğrencilerimizin sayısı 500’ü aşmış durumda. Bu programlarda öğrenci olarak yer alan mimarlarımız şimdi Türkiye’nin önde gelen, adı herkesçe bilinen mimarları olarak ülkemize katkı sağlıyor. Bu da bizim için çok gurur verici oluyor. TÜRKÇİMENTO olarak, ekonomik rakamların, büyüme oranlarının ötesine bakmaya, topluma katkı sağlamaya; enerjileri ve çalışma azimleriyle fark yaratan gençlerin yanında olmaya, onları desteklemeye devam edeceğiz.

Bu yıl etkinliğimizde 19 öğrencimiz ve moderatör hocalarımızla birbirinden yaratıcı 3 eser ortaya çıkardık. Her biri birbirinden yaratıcı bu eserlerin mimarlık geleceğine ve mimarlık öğrencilerine ışık tutacağına inanıyoruz. Betonart Mimarlık Yaz Okulu programlarımızın bizdeki yeri her zaman çok ayrı olmuştur. Öğrencilerimizin henüz mezun olmadan betonu ve çimentoyu tanımaları ve bu ürünleri yaratıcılıklarıyla birleştirmeleri çok değerli. Etkinliğimizi anlamlı ve faydalı kılan şeyin de burada öğrendiklerinizi mezuniyetinizden sonra kullanmanız olacak” dedi.

Törende konuşan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Erhan Tabakoğlu ise Mimar Sinan’ın ustalık eserlerini meydana getirdiği Edirne’ye atıfla, “Mimar Sinan’ın, gölgesinde geleceğin mimarları yetişiyor. Çok farklı disiplinlerde, çok farklı sektörlerden iş birliğini üniversitemizde görmekten büyük memnuniyet duyduk. Beş duyuyu güzel kullanmak, bilgiyi güzel görmek sanata yansıtabilmek çok önemli. Çok özgün eserler gördük. Ana malzememiz betondan neler yapılabileceğini öğrendiğiniz bu etkinlikte bizim de küçük bir tuzumuz oldu ise ne mutlu” dedi.

Etiketler: