MAD’dan Yeni Atölye: Mersin'de Konut Adaleti

Mekanda Adalet Atölyeleri’nin üçüncüsü "Mersin’de Konut Adaleti", MAD ve Kültürhane işbirliğiyle 10 - 13 Mayıs 2024 tarihleri arasında Mersin’de gerçekleşiyor. Atölye, Mersin özelinde, kentsel bellek, barınma krizi, konut politikaları ve farklı konut alanlarının gelişiminin inceleneceği bir platform sunmayı amaçlıyor. Atölyeye başvuru için son tarih 30 Nisan 2024.

Mersin'de özellikle afet sonrası derinleşen barınma krizini odağına alan atölye, barınma hakkı ve mekansal adalet konularında gençlerin kapsamlı bir anlayış kazanmasına destek olmayı, yerel gündem ve barınma krizi konusuyla ilişkilenmelerine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Atölye Hakkında
Atölye Mersin'de, fiziksel ortamda, yüz yüze gerçekleşecektir. Düzenli bulunacağımız mekân Kültürhane olacaktır. Atölye kapsamında katılımcılarla birlikte barınma krizinin Mersin’deki yansımalarına yönelik teorik ve pratik tartışmalar yürütülecektir. Bu tartışmalar ayrıca saha çalışmaları ile zenginleştirilecektir.

Atölyeler herhangi bir uzmanlık alanı sınırlaması olmadan kent ve konut çalışmalarına, mekân odaklı araştırma ve pratiklere meraklı gençlere açık.

Atölye programı 4 tam gün olarak planlanmıştır. Dört gün boyunca oturumlar ve saha gezileri / yürüyüşler aşağıdaki başlıklar altında ele alınacaktır: “Barınma Krizine Genel Bakış” / “Mersin’de Konut Politikaları” / “Mersin’de Kentsel Bellek ve Aktivizm Metodları” / “Barınma Krizine Yönelik Alternatif Çözüm Arayışları”.

Programın ayrıntıları sürecin ilerleyen aşamalarında atölye katılımcıları ile paylaşılacaktır. Programa düzenli katılım ve devamlılık beklenmektedir. Katılımcıların konaklama ve şehirlerarası ulaşım masrafları karşılanmayacak ancak program boyunca yemek ve kent içi ulaşım masrafları karşılanacaktır. Atölyeye katılım ücretsizdir ve kontenjan 15 kişi ile sınırlıdır. Programın dili ise Türkçe’dir.

Atölyeler, Mersin odağında işlenecek ve Mersin’de yaşamaya ilişkin aşinalık / bilgi / deneyim gerekecektir. Bu sebeple Mersin’den yapılacak olan başvurulara öncelik verilecektir. Değerlendirme sürecinde atölyelerin toplumsal cinsiyet eşitliğini ve disiplin çeşitliliğini yansıtması amaçlanacak, açık uçlu sorulara verilen yanıtların niteliği dikkate alınacaktır. Değerlendirme sonuçları 4 Mayıs Cumartesi günü e-posta yoluyla katılımcılara iletilecektir.

Atölyelere katılmak isteyenlerin başvuru formunu doldurmaları ve açık uçlu sorulara özenle cevap vermeleri beklenmektedir.

Mekanda Adalet Atölyeleri’nin geçmiş oturumlarını incelemek için aşağıdaki bağlantıları ziyaret edebilirsiniz.

Atölye Web Sayfası
MADAtölye 01
MADAtölye 02

Etiketler: