Hamlıkla Gelen Yalınlık

Eski bir matbaayı mekan edinen Lion Communications, çalışma alanına dönüştürdüğü endüstriyel yapının içine, var olan niteliklerine sadık kalarak eklemleniyor.

Lion Communications; Publicis Yorum, Saatchi & Saatchi, Publicis Healthcare ve Nurun olmak üzere dört ajansa ev sahipliği yapıyor. Reklam ajansının mekanını, Bomonti'de yer alan eski bir matbaa binasını restore ederek tasarladık. Her ajansı farklı katlarda konumlandırdık ve ortak kullanıma açık bodrum katını da rekreasyon alanı ve teknik alan olarak işlevlendirdik.

Tasarımın temel fikri, yapının endüstriyel niteliğiyle uyum sağlayacak ham malzeme ve tekniklerin kullanmasıydı. Bu doğrultuda kontrplak, beton, galvaniz vb. malzemeler kullandık. Mevcut cepheyi tamamen soyarak yalın halde bıraktık ve ışık kontrolünü, cephe yüzeyinde perfore sac levhalardan oluşan bir strüktürle sağladık.

Lion Communications, Urastudio
plan

Yapı içindeki özel ve kamusal alanları temel alarak mekansal süreklilik oluşturmaya çalıştık. Bu doğrultuda, ofisler ve toplantı odalarını kapalı kabuklara, açık ofislerin olduğu çalışma istasyonlarını da her katın ortasındaki yükseltilmiş platformlara yerleştirdik. Böylelikle hem işlevleri ayrıştırdık hem de mekanlar arasında sürekli bir görsel iletişim sağladık. Zemin katını ise çok işlevli platform, kafeterya, spor ve eğlence mekanlarıyla bir toplanma noktası olarak kurguladık.

Yapının içindeki ikincil dolaşımı tanımlayan avlu, aynı zamanda tüm katlara ışık kaynağı sağlıyor. Binanın arka cephesinde tasarladığımız teraslar da avluyla görsel iletişim kuruyorlar.

Etiketler:

Ne düşünüyorsunuz?

0 yorum TARTIŞMAYA KATIL

İlgili İçerikler: